Ministar Lokmić u posjeti Žepču: Svaki borac je svetinja i priča za sebe

Ministar Lokmić u posjeti Žepču: Svaki borac je svetinja i priča za sebe

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić u službenoj posjeti Općini Žepče sastao se s predstavnicima koordinacije boračkih udruženja. 

Ministar Lokmić sa predstavnicima udruženja položio je cvijeće i odao počast na Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima u Žepču. 

Zajedno su posjetili i Spomen sobu šehidima Općine Žepče 1992.-95., smještenu u kući djetinjstva književnika Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali u Žepču. Spomen soba šehidima sadrži fotografije i razne eksponate 242 Bošnjaka sa prostora žepačke općine koja su u periodu od 1992. do 1995. godine položila život za slobodu domovine Bosne i Hercegovine.

“Kontinuiranom saradnjom s predstavnicima boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine i Hrvatskog vijeća obrane na području cijele Bosne i Hercegovine održavam redovne sastanke u cilju poboljšanja i unapređenja statusa te značajne kategorije bh. društva. Svaki borac je svetinja i priča za sebe i pomoći ću svakome od njih da riješi ili dijelom ublaži problem”, istakao je Lokmić.

Tokom posjete Žepču, ministar Lokmić u prostorijama HVIDR-e sastao se s predstavnicima HVO-a Žepče.

Razgovarano je o problemima s kojima se susreću branioci i načinu njihovog rješavanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE