Ministar obrazovanja ZDK: Nastava će biti prekinuta kada odluči Krizni štab

U Zenici su danas potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a ministar za obrazovanje Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić je kazao da je u stalnom kontaktom s Kriznim štabom koji će procijeniti da li treba prekinuti nastavu u školama i na Univerzitetu u Zenici.Ovo je treći slučaj koronavirusa u Zenici, a ukupno sedmi u Bosni i Hercegovini zbog čega je stepen sigurnosti u Republici Srpskoj, ali i u pojedinim kantonima dignut na veći nivo. S tim u vezi nastava je obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, dok su u Sarajevu zabranjena javna okupljanja i nastava u medicinskim školama.

Ministar Kozlić je kaza Klix.ba kazao kako je u stalnoj komunikaciji s Kriznim štabom koji će predložiti mjere prevencije, odnosno, prekid nastave, ako to procijene bitnim.

“Procjena kriznog štaba je da još ne trebamo poduzimati takve aktivnosti. Ministarstvo je spremno realizovati njihove prijedloge istog trenutka, ukoliko dođe do toga. Još uvijek traje nastava u školama i na Univerzitetu, škole za sad provode mjere zaštite pranja ruku, dodatno su se snabdjele higijenskim sredstvima, a sve u skladu s ranijih preporuka Kriznog štaba”, poručio je Kozlić.

Klix.ba