Portal 072info

Ministar Pekić: Policija će sankcionirati sve koji se budu nepropisno ponašali!

Obavještavam sve građane u Zeničko-dobojskom kantonu da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije koronavirusa.

Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona konstatovali su da se vecina građana pridržava izdatog naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost svih građana.

S tim u vezi, još jednom pozivamo građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da će ubuduće policijski službenici sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate nastalu situaciju jer samo disciplinovanim provođenjem svih navedenih mjera može doći do efikasnijeg prezentiranja i suzbijanja pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih prekršajnih pa i krivičnih sankcija. Cilj MUP-a je prevencija, a ne represija prema građanima, te očekujemo njihovu punu saradnju.

Dario Pekić, rukovodilac štaba i ministar unutrašnjih poslova ZDK

Podijelite članak
  • 18
    Shares

Počitajte još

PREKO 6,5 MILIONA POZITIVNIH Trenutno više izliječenih nego zaraženih korona virusom

072info

Studija pokazala: “Trumpov” lijek pokazao se beskorisnim u sprječavanju zaraze

072info

Samo pet klubova testiralo igrače na koronavirus, a htjeli da se prvenstvo nastavi

072info