Ministar Pekić: Policija će sankcionirati sve koji se budu nepropisno ponašali!

Podijelite vijest

Obavještavam sve građane u Zeničko-dobojskom kantonu da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije koronavirusa.

Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona konstatovali su da se vecina građana pridržava izdatog naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost svih građana.

ČITAJ JOŠ:  KAKANJSKI KVART PONOVO LOKACIJA OBRAČUNA: Mjesto zbog kojeg su održavani protesti

S tim u vezi, još jednom pozivamo građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da će ubuduće policijski službenici sankcionisati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate nastalu situaciju jer samo disciplinovanim provođenjem svih navedenih mjera može doći do efikasnijeg prezentiranja i suzbijanja pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih prekršajnih pa i krivičnih sankcija. Cilj MUP-a je prevencija, a ne represija prema građanima, te očekujemo njihovu punu saradnju.

ČITAJ JOŠ:  VOZAČI OPREZ: Evo gdje su danas najavljene radarske kontrole

Dario Pekić, rukovodilac štaba i ministar unutrašnjih poslova ZDK


Podijelite vijest