AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, boravio je danas u posjeti Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), gdje se sastao sa premijerom Mirzom Ganićem, te ministrima u Vladi ZDK i predstavnicima zdravstvenog sektora.

Prilikom posjete, ministar Radončić pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ZDK, koja je maksimalno odgovorila svim zadacima koji su u proteklom periodu bili pred njima.

Naime, pored redovnih, MUP ZDK provodio je i sve druge aktivnosti koje su u vezi sa pandemijom koronavirusa, bez greške.

Komentirajući pohvale ministra Radončića, Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, kazao je da su riječi podrške najbolji pokazatelj da MUP ZDK radi odličan posao u doba pandemije koronavirusa, te da je njihov rad i doprinos itekako primijetan.

-Svakako ćemo i dalje raditi sukladno uputama Kriznog štaba, te maksimalno nastojati da svim svojim raspoloživim sredstvima, prije svega, očuvamo sigurnosnu situaciju, a zatim i pružimo podršku u borbi protiv koronavirusa. Drago mi je da je ministar Radončić na pravi način prepoznao naš rad u ovim teškim vremenima – prokomentirao je Pekić.

Na kraju se zahvalio policijskim službenicima koji danonoćno rade svoj posao profesionalno i doprinose sprečavanju širenja pandemije, ali i doprinose povoljnoj sigurnosnoj situaciji u kantonu.