o
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 4, 2021 @ 9:55
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Đokić, iz Aleksinca, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motiviran koristoljubljem.

– Utvrđeno je da izvršilac, ili više njih, prije nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unapijred da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve. U ovom trenutku, jer tek treba da bude urađena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji su članovi porodice Đokić ubijeni – rekao je Rebić za “Politiku”.

Naveo da je njihova smrt nastupila između nedjelje i ponedjeljka, između 00.24 sati i 02.05 sati.

– To je vrijeme kada je njihov automobil prvi odnosno drugi put, viđen na snimku video-nadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina – kazao je Rebić.

LIDER