STARI DIREKTOR SE NE VRAĆA

Ministar Škobić za 072info: Rusmir Isak ima podršku Vlade FBiH, nemam informacije o povratku bilo koga!

Ministar Škobić za 072info: Rusmir Isak ima podršku Vlade FBiH, nemam informacije o povratku bilo koga!

Proteklih dana sve češće su spekulacije kako će doći do prekompozicije vlasti na nivou Federacije, međutim, takve dezinformacije za portal “072info” odmah je raskrinkao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde. Međutim, nije prošlo dugo vremena da se ponovo pojave spekulacije, ovoga puta u vezi sa direktorom Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Naime, kako saznajemo od uposlenih u Zavodu, proteklih dana kruže priče kako se u KPZ Zenica vraća prethodni direktor Redžo Kahrić, a ove navode, tvrde zaposleni u zeničkom zatvoru, potvrđuje i njegov sin koji je inače zaposlen u KPZ Zenica.

Tragom ovih priča, portal “072info” kontaktirao je danas Vedrana Škobića, federalnog ministra pravde, koji je stavio tačku na ove spekulacije kazavši da takvim pričama nema mjesta.

-Nemam takve informacije, uopće o povratku bilo koga – kazao je Škobić za “072info”.

Na upit da li aktuelni direktor Rusmir Isak ima podršku Vlade FBiH, odnosno da li se razmišlja o promjeni direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, ministar Škobić kaže:

-Obzirom da je aktuelni direktor, zašto ne bi imao podršku Vlade FBiH, naravno da ima dok je aktuelni – kaže Škobić.

S obzirom na to kako je prethodni direktor Kahrić u penziiji, a trenutno je angažiran kao savjetnik ministra unutrašnjih poslova jer mu je, kako je sam izjavio, na taj način ministar izašao u susret jer ima kredit u ASA Banci, pitali smo federalnog ministra pravde da li zakon predviđa da direktor bude penzioner?

-U proteklom periodu ministarstvo pravde imalo je ogromnih komplikacija kada su takvi kadrovi u pitanju jer su podnosene krivične prijave. Tako da, upitno je ulaženje u takvu pravnu egzebiciju – podvukao je ministar Škobić.

Na kraju, ministar ističe kako je zadovoljan radom kazneno-popravnih zavoda, ali da svakako uvijek može bolje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica