Ministar vanjskih poslova Ukrajine optužio Dodika: Ne govori istinu, zahtijevamo povratak ikone

873x400 1379

Dimitro Kuleba (Dmytro Kuleba), ministar vanjskih poslova Ukrajine, oglasio se danas na Twitteru nakon jučerašnjih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi ikone koju je sredinom decembra prošle godine poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu. 

– Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i iskusnim ciničnim ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali gospodin Dodik i dalje laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahtijeva povratak ikone – naveo je ukrajinski ministar na Twitteru.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jučer je izašao iz bolnice nakon 16 dana borbe sa koronavirusom i održao pres-konferenciju.

– Vi ste izmislili to iz FBiH i lažnu priču napravili. Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan danas organi vlasti nisu tražili tu ikonu. To što ste vi dobili redakcijski zadatak da izmislite priču, to je vaš problem. Ambasador je rekao “na bazi medijskih izvještaja”, kojih medijskih izvještaja? Ikona je tu, gospodin Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću sada pozvati ljude koji su mi dali tu ikonu i javno vratiti. Ništa nema tu inkrimisano nego smišljate laži da pokrijete poteze Komšića i Džaferovića – naveo je Dodik.

Copy

Avaz

Prethodni članakCentralna banka BiH: Za 20 godina platnih sistema izvršeno 622,9 miliona transakcija
Sljedeći članakJak potres zatresao Hrvatsku