Ministar Vranić: Danas izdajem novu naredbu za Kanton Sarajevo

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo rekao je da će danas izdati novu naredbu, koja će se odnositi na mobilizaciju svog zdravstvenog kadra uključujući i privatni sektor.

“Danas ću izdati naredbu o mobilizaciji svog zdravstvenog kadra, uključujući i privatni sektor. Svi ćemo morati preuzeti teret borbe, da to ne budu samo domovi zdravlja, Opća bolnica i KCUS”, rekao je Vranić za TV Sarajevo, dodavši da će ova naredba poboljšati uslove za pacijente.

ČITAJ JOŠ:  Redukcije struje zbog zahlađenja

Vranić je u izjavi za TV Sarajevo poručio i to da u Kantonu Sarajevo ima dovoljno kisika za zdravstvene ustanove, ali:

“Problem je da se mora racionalnije koristiti kisik, mora se bolje kontrolisati. Treba izvršiti inspekciju instalacija, da vidimo mogu li to podnijeti. Zdravstvene ustanove moraju odrediti nabavljanje kisika, napraviti procjenu potrošnje i obnavljanja njihovih zaliha. Ako ne mogu sami – onda će se potruditi Vlada KS. Potrošnja kisika je enormna u Evropi, a samo je firma Messer ovlaštena za punjenje”, dodao je.

ČITAJ JOŠ:  Zašto je drastično pala proizvodnja povrća koje su mnogi uzgajali: “Prijeti nam gašenje”

On je kazao da u ovim momentima niko ne smije stvarati paniku, pogotovo ne oni koji su na čelu zdravstvenih ustanova.

“Jer ako ljekari počnu ulaziti u paniku – imamo problem sa liječenjem”, rekao je ministar Vranić za TV SA.

Na koncu je dodao da je riješen problem sa naplatom poziva prema covid call centrima, te da su oni od sada besplatni za sve građane.

GODISNJICA
MARKETING