Mino Raiola: Haaland ima četiri opcije za nastavak karijere

4bc6a8bd65133828bf815cdf8c1ff6d7
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jedan od najpoznatijih fudbalskih menadžera Mino Raiola danas je u razgovoru za njemački Sport1 govorio o brojnim temama, pa je se tako dotakao i zvijezde Borussije Dortmund Erlinga Haalanda.

Koja je iduća destinacija Erlinga Haalanda informacija je koja zanima mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, a Raiola je dao direktan odgovor na to pitanje:

– Velika je šansa da će Haaland otići ovog ljeta. Reći ćemo Borussiji koja je naša ideja, a oni će nama reći svoje ideje. Ali nikakva odluka o budućnosti Erlinga neće biti donesena ove zime – rekao je Raiola i dodao:

– Kada smo dogovorili uslove sa Borusijom svi smo znali da će doći ovaj trenutak. Možda će to biti ovog ljeta, možda narednog. Ali postoji velika šansa da Erling ode ovog ljeta. Vidjet ćemo – riječi su jednog od najpoznatijih fudbalskih menadžera.

Naveo je četiri kluba koja će biti opcija za nastavak karijere norveškog reprezentativca.

– Haaland će napraviti iskorak u karijeri. Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona i Manchester City – to su veliki klubovi kojima se može pridružiti. Kad smo prešli u Borussiju svi smo znali da će doći do ovog koraka – zaključio je Raiola temu o Haalandu.

Haaland je ove sezone za Borussiju Dortmund odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 17 golova uz četiri asistencije. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 150 miliona eura.