159722EA 083C 4547 92FC 056C0921E78C


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Srbijanski glumac Miodrag Radonjić široj publici postao je poznat po ulogama momaka s obje strane zakona, inspektora Zorana u seriji „Ubice mog oca“ i kriminalca Baće u filmu „Južni vetar“.

Snimanje drugog djela kino hita „Južni vetar“ nedavno je završeno i uskoro stiže na velika platna, a Miodrag Radonjić, uz raskošnu karijeru, uživa i u roditeljstvu. Nedavno je dobio sina pa je otkrio kako se snalazi u ulozi oca. Ispričao je neke detalje iz drugog dijela „Južnog vetra“. Glumac je za „Avaz“ priznao da se raduje svom sazrijevanju kroz ulogu porodičnog čovjeka.

– Nedavno sam postao otac i to je nešto najljepše što mi se do sada desilo u životu – rekao je ponosno.

Smatra da će mu roditeljstvo nadograditi karijeru.

– Učiš neke stvari koje nisi ranije imao u posrednom iskustvu, a sve to glumačku ličnost oplemenjuje i obogaćuje – prokomentirao je on.

Ništa ne može utjecati na snimanje filma i serije, pa tako ni koronavirus, kaže da je sve bilo isto kao i prije, samo su se morali pridržavati mjera prevencije.

– Vjerujem da će film biti još dinamičniji od prvog djela. Za sada mogu reći da je u centru priče otmica i potjera – otkrio je glumac.

Siguran je da će drugi dio filma opravdati očekivanja publike.

– Očekivanja su uvijek velika kada je u pitanju nastavak, ali mi smo s tom mišlju i ušli u snimanje drugog djela, hrabro i s vjerom. Imat će nešto svoje, bit će to novi film s poznatim junacima – dodao je Radonjić.

Prema njegovom mišljenju, svijet kriminala i mafije oduvijek postoji i uvijek će postojati.

– Možda samo mijenja oblike kroz historiju civilizacije, ali je uvijek prisutan. To je, nekako, u ljudskoj prirodi, neko odluči da bude van sistema, odnosno da formira svoj sistem – dodao je popularni glumac.

Otkrio je i koliko je teško savladati ulogu, pogotovo ako nema sličnosti s njegovim karakterom.

– U mom slučaju, uvijek je proces pripreme najvažniji. Ukoliko je neka uloga „daleko“ od vas privatno, utoliko pripreme moraju biti ozbiljnije. Ja uživam u izazovnim ulogama koje zahtijevaju moju punu pažnju i angažman – istaknuo je Radonjić.

Malo o Baći

Radonjić je opisao i Baću, kojeg glumi u „Južnom vetru“.

– Baća je srdačan, duhovit, šarmantan, a opet, s druge strane, impulsivan i agresivan. U njegovom sistemu vrijednosti on je častan i pošten, ali on živi u sistemu vrijednosti koji pripada svijetu kriminala i ulice – rekao je Miodrag.