Mir ugrožen, Srbija je Putinov trojanski konj

0424BE3F 1D29 4095 8E53 FA540A371713
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Britanski list Guardian objavio je da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, te da se vlade EU moraju suprotstaviti srbijanskoj vladi prije nego što bude kasno.

U analizi o situaciji u Evropi, Velikoj Britaniji i EU i Zapadnom Balkanu pominje se i Srbija Aleksandra Vučića kao “Putinov trojanski konj”.

U tekstu se između ostalog navodi da Velika Britanija mora ponovo da se približi evropskoj političkoj zajednici, udruženju koje je bezbrižno protraćeno Brexitom.

ČITAJ JOŠ:  Muškarca udario grom 

„Ali jača zaštita od Rusije znači i da se Putinovim trojanskim konjima, poput Mađarske Viktora Orbana i Srbije Aleksandra Vučića, treba odlučnije suprotstaviti. Ovo postavlja pitanja prije svega o sprovođenju osnovnih zakonskih obaveza članstva Mađarske u EU i daljeg statusa Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU“, piše u tekstu.

On se osvrće i na situaciju u Evropi, vezama Velike Britanije i EU, Zapadni Balkan…

Tekst su potpisali Daniel Kon – Bendit, koji predvodi Zelene u Evropskom parlamentu, Timoti Garton Eš, profesor Evropskih studija na Oksfordu, Ireneusz Pavel Karolevski, profesor političke teorije i studija demokratije na Univerzitetu u Lajpcigu, i politikog Klaus Legevi.

ČITAJ JOŠ:  Šok u Berlinu: Košarkaši Italije izbacili Srbiju s Evropskog prvenstva

(Nova.rs)

F4EE156E 6011 4CD7 AF1D 5A3399BFDFA1
GODISNJICA
MARKETING