Miralem Pjanić uplatio 10.000 eura za liječenje Aldine Sarajlić

Miralem Pjanić uplatio 10.000 eura za liječenje Aldine Sarajlić

rsz_pjanic1

Miralem Pjanić, naš nogometni reprezentativac u fudbalu i poznati igrač talijanske Rome, još jednom je pokazao koliko dobrote ima u njemu i koliko je spreman pomoći ljudima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Ovaj „veliki“ čovjek odlučio je da na bilo koji način potpomogne u liječenju njegove sugrađanke iz Kalesije, Aldine Sarajlić, time što je uplatio novčani iznos od 10 000 eura i tako okončao priču i tešku stvarnost Aldini Sarajlić.

Aldinin zaručnik Elvir Nuhanović, naglasio je da se Pjanić sam javio u želji da pomogne.

“Niko od nas ga nije zvao niti slao e-mailove. Jednostavno se sam javio i izrazio želju da pomogne. Čak nije ni želio da se to sazna, ali mi smo insistirali na tome”, dodao je Nuhanović. Miralem je na svom oficijelnom Facebook profilu podijelio vijest o pomoći Aldini i načinu na koji svi mogu pomoći, te napisao komentar: “Bit će sve dobro, akobogda”.

 Podsjećamo, Aldini Sarajlić koja ima 24 godine početkom 2013. godine dijagnosticirana je akutna leukemija, a šansa za njeno izliječenje je odlazak u neku od velikih evropskih klinika na transplantaciju koštane srži i time nadom za nastavak života.  Kada se saznalo za ovu opaku Aldininu bolest, njeni najmiliji, porodica i prijatelji pokrenuli su nekoliko humanitarnih akcija kako bi se skupila novčana sredstva i time se spasio njen život koji tek sada počinje. Ono što je važno istaknuti da nakon donacije od strane našeg Miralema Pjanića, potrebno je još 5 000 KM da bi se skupio sav potrebni novac. Aldina se trenutno nalazi na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, gdje se i dalje liječi, a nakon pronalaska donatora moći će da ide na transplataciju koštane srži.

 

Ako i vi na bilo koji način možete i želite pomoći Aldini, uradite to na sljedeće račune: 

Za uplate u KM: Za devizne uplate: 

Naziv banke: Unicredit Bank dd

Broj računa: 3386502546879180

Broj partije: 40275637000

 

Za uplate iz inozemstva: 

Naziv banke: Unicredit Bank dd

Broj računa: 40275637101

IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854

SWIFT: UNCRBA22

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE