Miraščić: Minimalna plaća će se povećati, sporan je samo iznos

olj mirascic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Šta je pozadina najave povećanja minimalne plate u Federaciji? Kako do promjene drugih zakona? Da li je ovo obećanje bez pokrića? Gosti emisije Odgovorite ljudima bili su: Adnan Efendić, Irfan Čengić, Goran Miraščić, Adnan Smailbegović i Zlatibor Kojčić.

“Ne vidim razlog zašto se podigla ovolika prašina oko minimalne plate. Neophodno je da se povećaju minimalne plate koje su 406 maraka”, istakao je Goran Miraščić, savjetnik premijera Federacije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Pripremite se za veliku promjenu: evo kad se očekuje 30 cm snijega i u kojim dijelovima BiH

“I one će se povećati, bili ovi zakoni ili ne. Malo mi imamo tendenciju tako da nešto ispolitiziramo. Dakle, ona će se povećati, mora se povećati, mi samo razgovaramo o iznosu. Da ne napravimo štetu od dobre ideje i dobre namjere koju svi imaju. To je osnova. Samo je iznos sporan.”

Irfan Čengić, zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, ističe da se prašina digla zato što ljude zanima.

“Radnica koja radi u tekstilnoj industriji, radnice koje rade za kasama u svim tržnim centrima uglavnom rade za minimalnu platu plus neoporezive naknade. Njih ovo zanima. Zanima ih koliko će sutra imati novca da donesu svojoj kući, zanima ih hoće li imati slobodnu nedjelju, hoće li za praznike morati raditi. Bolje da se diže prašina oko ovoga nego oko nekih nacionalističkih priča. Ovo su prave životne stvari.”

ČITAJ JOŠ:  Vijećnici u Kalesiji povećali sebi paušal sa 350 na 650 KM i izazvali gnjev građana: Penzioneri kupuju hljeb na veresiju!

Cijelu emisiju “Odgovorite ljudima” možete pogledati OVDJE.

GODISNJICA
MARKETING