MIRNO SPAVAJTE: NATO će čuvati Bosnu i Hercegovinu

2FA30A47 B93B 4259 91D1 D659AC6DDCBF
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

“Više od 100 borbenih zrakoplova sada djeluje na 30 obrambenih lokacija u Europi, u pratnji više od 120 brodova i tri udarne grupe nosača”, kaže Stoltenberg.

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je večeras da je NATO rasporedio elemente svojih snaga za brzo reasgiranje na kopnu, moru i u zraku. Naglasio je da će te snage braniti svaki pedalj teritorije NATO-a i da će nastaviti pružati podršku Ukrajini, kao i drugim državama u regiji kojima prijeti Rusija – uključujući Gruziju, Moldaviju i Bosnu i Hercegovinu. On kaže da je sigurnosni blok već ojačao obranu i da su SAD, Kanada i europski narodi već rasporedile tisuće vojnika u regiji.

“Više od 100 borbenih zrakoplova sada djeluje na 30 obrambenih lokacija u Europi, u pratnji više od 120 brodova i tri udarne grupe nosača”, kaže Stoltenberg. On kaže da je ruska invazija izazvala ogromnu patnju naroda i tvrdi da zapadni lideri moraju “biti spremni da učine više, čak i ako to znači da moramo platiti cijenu, jer smo u tome na duge staze”.

“Svijet će Rusiju i Bjelorusiju smatrati odgovornima za svoja djela. Rusija kao agresor, Bjelorusija kao pokretač”, dodao je. Stoltenberg kaže da”ciljevi Kremlja nisu ograničeni na Ukrajinu i napominje da je Rusija zahtijevala pravno obavezujuće sporazume za zaustavljanje daljeg širenja NATO-a.