Miroslav Ćiro Blažević: Volio bih da još jednom dođem u moj Travnik i moje Sarajevo, pozdravite mi “Zmajeve”

ciro
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

nao je praviti gafove, opsovati, biti veoma strog, ali je, prije svega, znao šarmirati sve oko sebe. Kada se tome doda da je tokom cijele fudbalske karijere ostvarivao dobre rezultate, onda je jasno zašto je Miroslav Ćiro Blažević omiljen svuda gdje je radio i gdje je dolazio.

Nekoliko rečenica

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Borca iz Travnika, rođeni Travničanin, uvijek je imao rješenje. Bio je neprevaziđeni optimista, a čini se da sada proživljava izuzetno teške trenutke.

Slovenski mediji otkrili su da je teško bolestan, a on nam je to potvrdio u nekoliko rečenica.

– Nisam dobro. Volio bih da još jednom dođem u moj Travnik i moje Sarajevo. Pozdravite mi moje „Zmajeve“, Džeku, Pjanića… Zbogom, dragi ljudi. Nisam optimista – rekao je kratko, ekskluzivno za „Avaz“, Blažević, koji se nalazi u Kraljevici kod Rijeke.

Bogata karijera

Blažević ima 86 godina, iza njega je bogata karijera, a, između ostalog, sjedio je na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trener svih trenera, kako ga zovu, uvijek je imao posebnu vezu s bh. navijačima.

Ranije je Blažević dva puta pobijedio rak, operirali su mu prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. Prema nepotvrđenim informacijama, karcinom se ponovno vratio.