Portal 072info

“Mirovna” Skupština NK Čelik zakazana za 5. januar

Predsjednik Skupštine Nogometnog kluba Čelik Damir Bradarac zakazao je za četvrtak, 5. januara, sjednicu ovog tijela na kojem bi se napokon trebali riješiti brojni administrativni problemi koji su nagomilani u ovom sportskom kolektivu.

Nakon više od mjesec dana provedenih u intenzivnim sastancima statutarnog ‘Komiteta za hitnost’, koji je nekoliko mjeseci ‘vodio’ klub, s uredom gradonačelnika Zenica, neformalnom grupom građana „Za Čelik“ i grupom zeničkih privrednika dogovoren je termin naredne sjednice Skupštine Čelika.

– Iskreno se nadam da će delegati Skupštine NK Čelik znati odgovore na izazove koji su postavljeni pred njih ovom sjednicom, nakon koje se očekuje potpuno ‘ozdravljenje’ kluba – kazao je Bradarac.

Na dnevnom redu sjednice su predviđene dvije trenutno najvažnije tačke za Skupštinu kluba – izbor mandatara za predsjednika Upravnog odbora NK Čelik, a za tu poziciju je najavljen Eldin Vrače koji bi trebao izabrati svoje saradnike u Upravnom odboru.

Sjednica bi trebala imati i ‘mirovni karakter’, jer je planirano usvajanje dogovorenih promjena u Statutu NK “Čelik” u skladu s prijedlozima NGG „Za Čelik“.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak

Počitajte još

Opasnost za građane: Zenica i Sarajevo najzagađeniji gradovi u BiH

072info

Od zagađenja u BiH umire 5.000 ljudi godišnje

072info

Preporučuje se izbjegavanje boravka vani: Zrak nezdrav u Zenici, Sarajevu, Ilijašu i Lukavcu

072info