Mirsad Đerlek: Koronavirus izaziva sterilitet, a ne vakcinacija

5 38
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije, izjavio je da su stručnjaci dokazali da koronavirus izaziva sterilitet, i da su lažne informacije da na to utiče vakcina protiv koronavirusa.

– Društvene mreže su uradile jedno veliko zlo djelujući na naše mlade zato što su prije svega pričali o sterilitetu za koji smo pokazali preko naših najeminentnijih stručnjaka da korona izaziva sterilitet, a ne vakcina – izjavio je Đerlek za RTS.

Imunolozi i ljudi koji se bave tim problemom su tačno stavili do znanja da vakcina ne utiče na reproduktivne organe, dodao je on.

Naveo je  da su brojevi koji ukazuju na pad infekcija koronavirusom ohrabrujući, ali je ocijenio da su epidemijske mjere i masovna imunizacija i dalje neophodni.

Ističe da uprkos padu broja oboljelih nije vreme za opuštanje i apeluje na građane da se i tokom praznika pridržavaju mjera.

Govoreći o vakcinaciji navodi da je najveći broj vakcinisanih u Beogradu, Nišu i Užicu, a najmanje u Tutinu, Novom Pazaru i Lajkovcu, te da je najmanje vakcinisanih među mladima.