Mirza Hurem, Enes Sirčo i Goran Antović – Pojačali ,,ČELIK”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

sirco i hurem u celiku pojacanja3

Dok su se po nekim blogovima, uglavnom na onim koji ne žele dobro ovom klubu   ,,prepucavali” najavljujući  raspad RK ,,,Čelika” – u ovom klubu su u miru dogovarali nastavak saradnje sa onima igračima Kluba kojima su isticali ugovori.

–          Drago mi je da su Davor Kadić, Aldin Begagić, Dragan Starčević, Edo Martić, Mirza Dervenčić, Milan Duvnjak, Edvin Begović i Milan Ivančev, koji su u prethodnom prvenstvu bili oslonac ekipe – ostali uz ,,Čelik”. Tu su i naši juniori, sedamnaestogodišnjaci Almir Re-kanović, Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić i talentovani mladi golman Ajdin Tufekčić, koji su priključeni prvoj ekipi i koji su na nedavnom turniru u Španiji odlično igrali i nastupali za reprezentaciju tog turnira na kome je učestvovalo čak 255 ekipa iz cijelog svijeta – kaže nam Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

            Nakon razgovora sa više igrača pristupnice za ,,Čelik” su posljednjeg dana prelaznog roka za rukometaše potpisali lijevi bek Mirza Hurem i mladi golman Enes Sirčo iz visočke Bosne, te dojučerašnji pivotmen RK ,,Kaknja” – Goran Antović.

–          U dogovoru sa trenerom Zdenom Antovićem (da kažem da ni sa naše, a ni sa njegove strane nije bilo nikakvih dilema o produžetku saradnje, što su neki mediji najavljivali) išli smo ciljano na pojačanja za neke pozicije u timu, gdje smo razgovarali sa više kandida-ta, ali smo angažovali:  lijevog beka (Mirza Hurem), golmana (Enes Sirčo) i pivotmena (Goran Antović). Hurem po mišljenjima rukometnih stručnjaka je zasigurno jedan od najboljih bekova u Premijer ligi, a Sirčo i Antović će biti nadopune na mjestima za pozicije golmana Starčevića, odnosno našeg kapitena (pivotmena) Aldina Begagića  – izjavio je Pane Škrbić. – Značajno je da uz iskusnog trenera, kao šefa stručnog štaba Zdene Antovića, na klupi ,,Če-lika” ostaje naš sjajni prof. Seldin Rizvanović, kao prvi trener Kluba, tako da će ,,Čelik” i u ovoj sezoni voditi tandem Antović-Rizvanović – kaže Škrbić.  

            Mirza Hurem (30) je u dosadašnjoj karijeri, pored ,,Bosne-Prevent” iz Visokog  nastupao za sarajevsku ,,Bosnu”, RK ,,Goražde”, RK ,,Gračanicu”, za ,,Osijek”, ,,Nansy”. Ima više nastupa za BiH ,,A” reprezentaciju.

            Enes Sirčo se nalazi na širem spisku za BiH reprezetativne selekcije, ima svega 19 godina, bio je na više okupljanja juniorske reprezentacije koja ove godine nastupa na svjetskom rukometnom prvenstvu.

            Goran Antović je iskusan igrač (30), sa internacionalnim iskustvom. Igra na poziciji pivota i srednjeg beka, a pored ,,Kaknja” u posljednjoj sezoni nastupao je za još četiri ita-lijanska kluba – Prato, Scarperia, Palermo Messina i Padova.

Saopštenje RK ČELIK