Mirza Husetić podnio ostavku na mjesto predsjednika BZK “Preporod” Zenica

A6AC9827 1696 47EB B83F C1D0863B7105
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mirza Husetić, budući vijećnik u ime “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” Zenica, saznaje 072info.

Ova odluka uslijedila je nakon što je Husetić osvojio mandat u Gradskom vijeću Zenica, osvojivši impozantan broj glasova – više nego neki kandidati za gradonačelnika, ali i zbog narušenog zdravlja.

Podsjetimo, Husetić je na ovu odgovornu funkciju izabran prije godinu dana, a tokom dosadašnjeg obnašanja ove funkcije realizirani su brojni uspješni projekti. Osim toga, a zahvaljujući Husetiću, riješen je problem prostora BZK “Preporod” Zenica, dugovi… Prije Husetića, na čelu zeničkog “Preporoda” bila je Amna Sofić. 

ČITAJ JOŠ:  UPOZNAJTE SOFIJU: Dočekajte 8. mart u glavnom gradu Bugarske

Osim Husetića, saznajemo, ostavku su podnijeli i sekretar kao i jedan član Upravnog odbora BZK “Preporod” Zenica. 

Sada je na potezu Sanjin Kodrić, predsjednik BZK “Preporod” BiH, a koji bi trebao izabrati Povjereništvo sve do imenovanja novog predsjednika. Činjenica, bit će to pravi izazov za Kodrića s obzirom na to kako je Husetić postavio visoku ljestvicu u rukovođenju “Preporodom”. 

GODISNJICA
MARKETING