MIRZA ŠOLJANIN ZA 072INFO: “Volim Zeničanke i Zeničane, to su veseli i iskreni ljudi”

Svoj prvi solistički koncert, popularni bosanskohercegovački pjevač Mirza Šoljanin održat će sutra u hotelu Dubrovnik, u okviru obilježavanja Međunarodnog Dana žena.

Tim povodm, Portal 072info u saradnji sa organizacijskim timom, odlučio je porazgovarati sa Mirzom, te saznati, šta je to što ovaj talentovani muzičar naše zemlje priprema Zeničanima.

Mirza se već dugi niz godina bavi muzikom, te kako kaže, svaki dan za njega je novi izazov, te se trudi svojoj publici pružiti ono što oni od njega i očekuju, a to je kvalitet: “Jedan moj dan, iskreno da kažem, izgleda haotično. Od ranog jutra do kasno uveče aktivan sam. Mada mi to zaista ne pada teško. Volim posao koji radim, ispunjava me, pa ga iz tog razloga i doživljavam kao radost koja mi ispunjava svaku sekundu dana”, ističe Šoljanin.

ZENIČANI ILI TE VOLE, ILI TE NE VOLE

Zenica je bila domaćin velikom broju bosanskohercegovačkih muzičara, kao i muzičara iz regiona, te je ovom gradu uvijek čast dovesti nove pjevače, a naručito one talentovane. Mirza ističe da Zenicu na poseban način voli, te da je čest gost: “Volim Zeničane i Zeničanke. To su veseli i iskreni ljudi. Kod njih nema pretvaranja. Ili te vole, ili ne. Zato mi je posebno drago što ću svoj prvi solistički koncert imati u predivnom hotelu Dubrovnik. Nadam se da će sala biti ispunjena do posljednjeg mjesta jer sam s mojom ekipom pripremio pravi dernek za pamćenje”, dodaje Mirza.

NOVA PJESMA IZLAZI POČETKOM APRILA

Pjesma “Račun za ljubav” mladog Mirze Šoljanina ugledala je svjetlo dana, na koju je on, kako kaže izuzetno ponosan. Također, otkrio nam je da nova pjesma izlazi početkom aprila, te da će zasigurno biti pravi hit: “Prije mjesec dana izdali smo “Račun za ljubav”. Iskreno, prezadovoljan sam kako je pjesmu publika prihvatila. Za 30 dana imamo preko 30 hiljada pregleda na kanalu YouTube. Gdje god sam gostovao, pjesmu su svi sa mnom u glas pjevali. Sada je vrijeme za nešto novo. Radimo na novoj pjesmi o kojoj vam za sada ne mogu puno reći, osim da će biti veliki hit, vjerujte mi. Emotivna je, iskrena i brza, što me posebno raduje. Otkriću vam još da izlazi već početkom aprila i bit će najavna pjesma za novi album”.

MIRZA 1

Upitali smo Mirzu kakvo je njegovo mišljenje o današnjim “novopečenim” pjevačima i pjevačicama, kojima je nažalost zarada i medijska prašina važnija od njihove publike i kvaliteta koji pružaju publici, a to je pjesma: “Dobro ste to rekli “nažalost”. Volio bih da su rame uz rame sa mnom još neki pjevači moje generacije koji zaista zaslužuju biti u vrhu bh. muzičkog neba. Ipak, imam osjećaj da bolja vremena dolaze. Koliko god nekvalitet dominirao svih ovih godina, naša publika je itekako inteligentna. Ne možete njima prodavati maglu, možete jednom i to je to. Zato ponavljam, iskreno znam da bolja vremena za našu muziku dolaze, a to dokazuju Amel Ćurić i Maid Hećimović, Adis Škaljo i drugi kvalitetni pjevači naše estrade”, govori Mirza za 072.

MIRZA ŠOLJANIN ČEST GOST U ZENICI

Osmog marta, povodom obilježavanja Dana žena, u hotelu Dubrovnik u Zenici, Mirza Šoljanin će održati svoj prvi solistički koncert u ovom gradu, te kako ističe, jedva čeka utorak, jer zna da je publika u Zenici, čarobna: “Očekujem dobar dernek, iskreno. Privatno sam često u Zenici, imam dosta prijatelja i kad god sam otišao na sat ili dva, uvijek se to pretvorilo u dan-dva. S vama nema samo kafu popit’. Uvijek se tu odjednom stvori gitara, meza i piće i ode to u nedogled, hahhahaha. Rekao sam već, volim vas i za utorak pripremamo odličan nastup, pun emocija, ljubavi i pažnje, sve ono što naše drage dame zaslužuju. Zato se vidimo 8. marta u hotelu Dubrovnik”, kroz osmijeh završava Mirza.

MIRZA 3

Nadamo se da će Mirza biti zadovoljan u našem gradu, a da će napraviti izvanredan dernek, u to ne sumnjamo!

Vidimo se u hotelu Dubrovnik, 8. marta, na obilježavanju Međunarodnog Dana žena.