Portal 072info

Mirza Teletović: Vjerujem u snagu bh. tima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš i kapiten reprezentacije BiH Mirza Teletović danas će se pojaviti na prvom okupljanju uoči starta priprema za evropske prvenstvo, javlja Fena.

Kao što je poznato, Teletović po ugovoru kojeg ima sa NBA, ne smije na pripremama provesti više od 35 dana, te će se ekipi priključiti 15. jula, ali će doći u Sarajevo kako bi obavio razgovor sa selektorom Duškom Ivanovićem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do tada, Teletović će samostalno trenirati u Jablanici te će maksimalno spreman dočekati početak priprema.

“Zbog pravila, s kojim ste već upoznati, ne mogu od prvog dana biti s ekipom, što mi je izuzetno žao. Međutim, trudit ću se da ne zaostajem za suigračima”, kaže Teletović, dodajući kako se poželio domaće košarke, nakon što je odigrao više od 90 utakmica prošle sezone u NBA.

“Imao sam dobru sezonu, a vjerujem da budućnost donosi još više prostora za mene. Ipak, sada sam maksimalno fokusiran na pripreme reprezentacije, s kojom želim izboriti još jedan EP, a onda pokušati napraviti iskorak i proći u taj famozni drugi krug. Mislim da imamo snagu i kvalitet za to”, kazao je bh. košarkaš.
Teletović vjeruje u snagu bh. tima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Pogledom na spisak jasno je da imamo spoj mladosti i iskustva, a uvjeren sam da će nas selektor posložiti na najbolji način i iz svakog igrača izvući maksimum. Ima tu dosta mladih igrača, novih imena, odnosno dosta potencijala, koji će Ivanović znati usmjeriti i pretvoriti u kvalitet, koji nam je potreban”, kaže kapiten bh. tima, koji se osvrnuo i na Jusufa Nurkića, koji treba da potpiše ugovor sa Denver Nugetsima.

“Velika je stvar što je Nurkić izabran u prvom krugu na draftu i s obzirom na njegov potencijal, vjerujem da je pred njim sjajna budućnost. Sada će nas i protivnici drugačije gledati, jer se njegovim izlaskom na draft povećao i rejting bh. košarke. Od mene kao kapitena i starijeg suigrača, uvijek će dobiti savjet, kako on, tako i ostali”, rekao je Mirza Teletović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)