‘Mislite da je dijaspora ovca za šišanje? Kafa 4 eura!’: Haos zbog cijena na crnogorskom primorju, Turska drastično jeftinija…

Ljetovanje na Egejsko more u Turskoj, All Inclusive (za ove što ne znaju, konzumacija hrane i pića neograničena) hotelski smještaj, sa avionskom povratnom kartom do Berlina košta 500 eura po osobi! – piše ogorčeni crnogorski državljanin koji živi i radi u Njemačkoj

“E sramote jedne! I pitate se zašto nema turista… Još vam je strategija da će dijaspora spasit sezonu… Nama jeste drago pare ostavit u matičnu državu, ali mi nijesmo ovce za šišanje, jedan put je dovoljno napravit se “pametan” kao CG ugostitelji i istjerat turiste. Kafa 4 eura. Eto čuh i smještaj koliko i sve ostale cijene!”


Ovim riječima je crnogorski državljanin koji živi i radi u Njemačkoj komentarisao trenutno stanje u crnogorskom turizmu, a ponajprije cijene koje su, kako kaže, nepristojne. On je objavio i račun sa plaže “Crvena Glavica” na kojem se vidi da kafa košta 4 eura, prenosi portal volimpodgoricu.me.

On je naveo da trenutno istražuje razne destinacije jer se sprema za godišnji odmor:


“Ljetovanje na Egejsko more u Turskoj, All Inclusive (za ove što ne znaju, konzumacija hrane i pića neograničena) hotelski smještaj, sa avionskom povratnom kartom do Berlina košta 500 eura po osobi! Cijene u Grčkoj i Španiji su malo skuplje od Turske, ali svakako jeftinije nego u Crnoj Gori. Info je 100% validna jer se lično interesujem za odmor u jednu od ovih destinacija. Sram vas i stid bilo lopovi jedni”, zaključio je.

On je dodao i da je “skuplja kafa i to mnogo nego u sred Berlina, a Berlin je takodje turistički grad i uz to svjetski grad kulture”.