Misterija aviona koji se srušio: Šta se desilo?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Pad aviona na aerodromu u Puli još nije do kraja rasvijetljen, a izgleda da je pod registarskim brojem registrovana sasvim druga letjelica.

U padu aviona u Puli 31. marta poginule su dvije osobe, a letjelica je bila tipa “Flight Design CTSW” njemačkih registarskih oznaka, saopštila je Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju.

“Dana 31. marta 2023. godine, oko 12.31 po lokalnom vremenu, prijavljeno je da se avion ‘Flight Design CTSW’, njemačkog registarskog broja DMVPP, srušio se na aerodromu Pula. Avion je poletio sa aerodroma Pula (LDPL) prema aerodromu Portorož (LJPZ) i pao 50 metara od piste na aerodromu Pula. U avionu su bile dvije osobe njemačkog državljanstva koje su poginule”, saopštila je danas Agencija i dodala da je u toku dalja istraga.

Službeno je potvrđeno da je pao avion “Flight Design”, a ne “Pipistrel”, kako su govorile prve neslužbene informacije.

Čini se da informacija o pogrešnom tipu letjelice nije bila tek slučajna greška.

Kako navodi “Dnevnik.hr”, izvor ove zabune leži u činjenici da je avion koji se srušio zapravo registrovan kao “Pipistrel”.

Na pulskom aerodromu ne žele da pričaju o slučaju, već upućuju u Agenciju za istraživanje nesreća.

Nezvanično, međutim, “Dnevnik.hr” saznaje da je u toku velika istraga o pogrešno registrovanom avionu, a istraga bi trebala da razjasni kako je do toga moglo da dođe.

Identitet poginulih još nije saopšten, a tek danas je zvanično potvrđeno da je riječ o njemačkim državljanima.

Dnevnik.hr