A2C47D3E 510D 4C6A 89D4 54A757846D59
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
NER FIT


Na društvenim mrežama počelo je da se širi upozorenje za roditelje. Naime,  u 15 dana dogodila su se dva samoubistva u Crnoj Gori,a ono što posebno zabrinjava je činjenica da su počinjena na isti način i na istom mjestu.

FIXGEHALT

Prvo je samoubistvo počinila djevojka M. G. od 24 godine, a jučer dječak V. K. od 14 godina. Oni su skočili sa mosta na Tari koji je na visini od 180 metara.

Tijelo djevojke pronađeno je 21. jula na obali Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Gavrila, a ona je skočila dan ranije, 20. jula oko 20 sati uvečer. Samo petnaestak dana kasnije, dječak je u prisustvu velikog broja turista preskočio ogradu mosta i skočio u provaliju, a njegov nestanak je prijavila majka i to samo sat vremena prije. Njegovo tijelo pronađeno je sutradan u rijeci, u blizini mosta.

  • Isti broj pratilacaIsti broj pratilacaFOTO: PRINTSCREEN

Ono što privlači pažnju jeste da su njihovi profili na društvenim mrežama imali identičan opis. Naime, oni su napisali poruku “Safe place”, a u dijelu koji je predviđen za upisivanje biografije postavili srca u bojama duge.

LIDER

Instagram profili i djevojke i dječaka su zaključani, a bizarnosti ne staju ni tu – oboje prate isti broj ljudi – on 510, a ona 509. A broj osoba koje prati njih dvoje je identičan – 538.

Internetom kruži poruka da se i iza broja njihovih pratilaca, 538, također krije simbolika – u pitanju je takozvani “anđeoski broj”. 

Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu mnogi vjeruju da je 538 broj koji “priziva anđele i pomaže da se prebrode teški tenuci.