MISTERIJA KOJU POLICIJA NE MOŽE RAZRIJEŠITI: Mladić govori pet jezika, ali ne zna svoje ime ni odakle je!


Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

mladic-pet-jezika

Norveška policija objavila je fotografiju muškarca koji je pronađen u prosincu za vrijeme snježne oluje, no ne zna tko je ni otkuda je. Pati od potpune amnezije. Policija Osla se nada da će ga netko prepoznati, a dok mu se pamćenje ne vrati nazivaju ga John Smith.

Izgubljeni muškarac tečno govori engleski sa istočnoeuropskim naglaskom te razumije češki, slovački, poljski i ruski jezik. Unatoč tomu što očevidno pati od amnezije, ima bistar um i razmišlja racionalno.

Pronađen je u industrijskoj zoni Osla te se vjeruje da ima 20-ak godina, a policija smatra da je bio žrtva kriminala.

Policija tapka u mraku već četiri mjeseca pokušavajući otkriti njegov identitet. Njegove fotografije i otiske pristiju poslala je svim policijama istočnoeuropskih zemalja preko Interpola, a pokušala ga je identificirati i preko registara nestalih osoba.

On je pristao na zahtjev da se policija obrati javnosti kako bi ušli u trag njegovu identitetu.

– Kod sebe nije imao osobne dokumente, ne sjeća se svoga imena, niti otkud dolazi, kako je završio u Norveškoj, niti drugih detalja iz svoga života, stoji u priopćenju policije.

Europskoga je porijekla, vrlo dobro govori engleski, a izgovara ga s istočnoeuropskim naglaskom. Visok je 187 centimetara, ima plave oči i tamnoplavu kosu.

Amnezija je gubitak pamćenja određenog vremenskog razdoblja ili određenih događaja. Najčešće se javlja kao posljedica traume mozga ili patoloških promjena u nekim moždanim područjima.

Slučajem nestalog mladića bavi se odjel za kriminal i seksualno nasilje pri norveškoj policiji.

Jutarnji.hr