Portal 072info

MISTERIJA MH370: Autopilot survao Boing, putnici se ugušili, ali gdje je avion!?

Putnici i članovi posade nestalog malezijskog aviona sa leta MH370 najvjerovantije su umrli od gušenja i avion, kojim je upravljao autopilot, pao je sa njihovim beživotnim tijelima u okean, objavio je danas u najnovijem izvještaju australijskih zvaničnika.

U izvještaju na 55 strana, Australijski odbor za bezbjednost transporta je na osnovu prikupljenih dokaza suzio mogućnosti mogućih ruta pada aviona, sugerišući da je letjelica svoj kobni let najvjerovatnije završila mnogo južnije u Indijskom okeanu nego što se ranije mislilo, prenijela je agencija Rojters.

mh

Avion je namjerno preusmjerio kretanje na hiljade kilometara dalje od predviđene rute, prije nego što se srušio u okean, naveli su istražitelji, koji su naglasili da su raspolagali sa prilično malo dokaza.

“Novo prioritetno područje i dalje je na sedmom luku, odakle je avion posljednji put imao komunikaciju sa satelitom. Mi smo sada preusmerili našu pažnju na područje južnije duž luka na osnovu proračuna”, rekao je australijski zamjenik premijera Voren Tras.

Tras je dodao da je područje nove potrage određeno na osnovu ponovne analize satelitskih podataka, ranijih radarskih informacija i ograničenja aviona poslije skretanja sa predviđene rute.

To novo prioritetno područje je na oko 2.000 zapadno od Perta, u izolovanom dijelu okeana u kojem su česte oluje sa jakim vjetrovima i masivnim grebenima.

Nova faza potrage trebalo bi da započne u avgustu i da potraje godinu dana, a njome bi bilo pokriveno područje od oko 60.000 kvadratnih kilometara.

Nova faza potrage će da košta oko 56 miliona dolara ili više.

Potraga za nestalim malezijskim avionom je najskuplja u istoriji avio-saobraćaja.

Izvještaj je objavljen poslije više od 100 dana od pada Boinga 777 sa 239 putnika i članova posade.

Svaki trag avionu izgubio se 8. marta na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

doznajemo

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box