Portal 072info

Misterija riješena! Zašto moramo ugasiti mobitel u avionu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vjerovatno ste se puno puta pitali zašto je potrebno uključiti ‘Flight mode’ ili ugasiti mobitel dok letite nebom. E pa evo i odgovora na to pitanje…

 

Kako se ne bi odmah preplašili i počeli razmišljati da bi mogli oboriti avion negašenjem mobitela, smirit ćemo vas i reći da su šanse za to gotovo nikakve. Ipak, to ne znači da svoj dragi aparat, koji je nekima odavno postao produžetak ruke, ne trebate ugasiti ili barem staviti na ‘Flight mode’.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, kad ostane upaljen, može prouzrokovati poteškoće, piše Dnevnik.hr.

Naime, signal mobitela za vrijeme leta može interferirati i ometati komunikacijske signale i na taj način prouzročiti probleme pilotima. Ti problemi se manifestiraju na način da piloti čuju prekid signala ili snažno zujanje u slušalicama, a složit ćete se, one koji u svojim rukama imaju vaš i mnoge druge živote, bolje je ne ometati nepotrebnim zvukovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U praksi se to rijetko događa. Na otprilike 50 letova, pilotima se to dogodi jednom ili dvaput, a vjerujemo kako mnogi ne gase mobitel za vrijeme leta. Ipak, može doći i do većih problema, jer je dokazano kako je jednom prilikom mobitel prekinuo komunikaciju pilota i kontrolnog tornja.

Sve u svemu, ostavljanje mobitela upaljenog vjerovatno neće izazvati probleme, a neke avio kompanije uvele su i posebne privatne mreže na koje se ovisnici o mobitelima mogu spojiti, pa se čini da je na taj način vuk sit, a ovce na broju, piše Dnevnik.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME