Mjerama aktivne politike zapošljavanja bit će obuhvaćeno 14.000 osoba

Mjerama aktivne politike zapošljavanja bit će obuhvaćeno 14.000 osoba

Federalni zavod za zapošljavanje je za 2018. godinu pripremio mjere aktivne politike zapošljavanja kojima je planirano da bude obuhvaćeno oko 14.000 osoba, što je znatno više u odnosu na prethodne godine.

U odnosu na prošlogodišnje aktivnosti, u 2018. godini su predviđene dodatne mjere čime smo proširili spektar naših usluga prema poslodavcima i nezaposlenim osobama. O svim tim mjerama javnost će biti blagovremeno obavještena prije objave javnog poziva koji bi trebalo da uslijedi krajem ovog mjeseca, – rečeno je Feni u Federalnom zavodu za zapošljavanje.

U 2017. godini Federalni zavod za zapošljavanje je u skladu s Programom rada za tu godinu realizirao programe i mjere aktivne politike zapošljavanja sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja konkuretnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uslova za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva.

Tim aktivnostima u prošloj godini obuhvaćeno je oko 8.000 nezaposlenih osoba.

Za petak, 16. februara planirana je konferencija za medije na kojoj će direktorica Zavoda Helena Lončar iznijeti više detalja o rezultatima mjera iz 2017. te planovima i mjerama za 2018. godinu.

Fena

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica