Portal 072info

Mjere su samo slovo na papiru: Migranti neprestano dolaze u Bihać

Screenshot 4 822
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mjere koje su donešene od strane Operativne grupe, a koje su prevashodno trebale zaustaviti ili bar smanjiti prisustvo migrantske populacije na području Unsko-sanskog kantona, ne daju željene rezultate.

Ovo je najbolji primjer da same mjere ne mogu rezultirati pozitivnim pomacima u rješavanju navedene problematike, ukoliko se ne obezbjede adekvatni i neophodni uslovi za njihovo sprovođenje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kontrolom putnih pravaca ne može se spriječiti dolazak migranata obzirom da oni koriste mobilne aplikacije i GPS za svoje kretanje, te tako uspješno zaobilaze glavne putne pravce. Međusobnom komunikacijom sa grupama koje su već prošle određeno područje, tačno su upoznati gdje su pozicionirane policijski punktovi i patrole, te ih na takav način uspješno zaobilaze.

Zabilježeno je i više slučajeva dovoženja migranata privatnim vozilima, dok se iz Republike Srpske još uvijek dovoze autobusima pod pratnjom njihove policije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na priloženim fotografijama možete vidjeti dolazak migrantskih grupa iz raznih pravaca prema Bihaću, tako da i sam proces izmještanja migranata iz kampa BIRA ili najavljeno izmještanje i iz kampa Miral gubi svaki smisao, piše Krajina.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SAZNAJEMO: Patrola u Zenici zaustavila automobil, pronašli migrante iz Bangladeša, prevozio ih…

072info.com

Migranti traže hranu u šumama: Pogledajte snimak iz Velike Kladuše

072info.com

POKUŠAJ UBISTVA U BIH: Afganistanci na rukama donijeli migranta izbodenog nožem

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)