Portal 072info

Mjesec dana nakon eksplozije ispod ruševine u Bejrutu otkriveni potencijalni znaci života

Screenshot 1 1690
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ispod ruševina zgrade koja se srušila prilikom eksplozije u Bejrutu nakon mjesec dana otkriven je pulsirajući signal što je otvorilo mogućnost da bi tu moglo biti preživjelih. Za ovo su poprilično male šanse, ali ipak postoji nada.

Pas koji pripada čileanskom timu za traganje i spašavanje prvi je otkrio nešto u ruševinama zgrade koja je već jednom pretražena. Nakon toga, tim je upotrebio audio opremu kako bi provjerili da li tu ima otkucaja srca. “Uhvatili” su puls od 18-19 otkucaja u minuti.

Čileanski dobrovoljac Francesco Lermonda je rekao da je njihova oprema identifikovala čovječije disanje i otkucaje srce, a ne životinjske. Rekao je da je to rijetko, ali da nije nemoguće da neko ispod ruševina preživi mjesec dana.

Ipak za ovo je izuzetno mala vjerovatnoća, a pripadnik civilne odbrane Libana je rekao da su šanse da tu nema ništa 99 posto, ali da bi trebali i da će svakako nastaviti da traže. On je kazao da će njegovi ljudi tražiti cijelu noć, prenosi britanski Guardian.

U Bejrutu je prošlog mjeseca eksplodirao amonij-nitrat koji je odnio najmanje 178 života. Tokom istrage vlasti su privele 25 osoba povezanih sa eksplozijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Spasioci u ruševinama u Bejrutu više ne traže znakove života, već posmrtne ostatke

072info.com

Posljedice eksplozije u Bejrutu: Neka djeca su u toliko lošem stanju da ne mogu govoriti

072info.com

HRABRA ŽENA | Humanitarka Vanja Crnojević: Odlazi u Bejrut da pomogne ugroženom stanovništvu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)