Mjesečni horoskop za april: Sve je moguće, kako dobro, tako i loše

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Ovaj april 2015. godine biće zapamćen po tome što je to mjesec u kome je sve moguće, kako dobro, tako i loše. Poseban je po tome što će 4. 4. 2015. biti treća u seriji od četiri totalne mjesečeve eklipse – poznatije kao pomračenja Mjeseca.

Ono što će se vidjeti jeste potpuno crvena boja Mjeseca, pa ga zovu još i krvavi Mjesec, a najmanji mu je perigej, ili rastojanje od Zemlje, do sada. Donosi osjetne promjene, neophodne transformacije, ili prosto – kosmička poravnanja.

Ovan

Sve poslove sa organima vlasti, naročito sudske, naprosto odložite, jer kako god oni izgledali po vas korisni, mogu se okrenuti na suprotnu stranu od željenog smijera, pa vam zadati bespotrebne probleme. Nikakve ugovore nemojte potpisati sve do 15. aprila, jer su mogući previdi, ili nepoštovanje ugovora, bilo od strane saradnika, bilo od vas samih. Ohrabrujuće su prilike za one Ovnove koji su bili žrtve intriga, jer im sada može biti vraćeno i nadoknađeno sve što su propustili.

U astrologiji dva opozitna znaka se nazivaju osom znakova, a osa Ovna i Vage jeste okosnica svih veza i brakova koje oblikuju lični identitet. Osetljivi aspekti ukazuju da će vaše strasti biti naglašene i da ćete silno željeti kao nikada ranije da osjetite maksimum od života i ljubavi. Dakle, mada je vaš vladar Mars, nikakva agresivnost i isključivost sada nisu od koristi.

Glavobolje su vrlo izvjesne, a mogu biti izazvane turbulencijama i stresom na poslu i u porodičnim odnosima.

Bik

Od 12. aprila, u vašu korist može biti donijeta neka administrativna odluka koju ćete naplatiti. Od 18. aprila će Merkur obradovati trgovce, profesore i sve koji rade na komunikacijama, ili žive od pisane, ili govorne riječi. To su one prilike koje su vas zaobilazile i nepravedno bile uvijek dodeljene nekom drugom, a sada vas raduju, jer ste opet vi u centru interesovanja osoba koje itekako mogu da vam pomognu u karijeri i životu. Oko 18. aprila, ulaskom Merkura u vaš znak, vi ćete čuti baš ono što želite da saznate i neki neraščišćeni postupci, sada će biti u mnogo jasnijem svijetlu prikazani.

U prvi mah vam se možda neće mnogo svidjeti ono što ćete čuti, ali ćete ubrzo biti više nego zadovoljni, jer mada može da zaboli, uvijek smo na kraju sretniji kada su nam stvari potpuno jasne i kada nas ne lažu. Kada prođe ovaj period, vi ćete svoju vezu učvrstiti, jer ste jedan od znakova koji najbolje funkcioniše u dugim i stabilnim vezama.

Dobro je da uzimate dovoljno tečnosti i da pazite na težinu tokom aprila, jer Venera u vašem znaku daje glad za slatkišima, ali to može biti i voće koje je zdravije.

Blizanci

Sretne okolnosti vam pomažu od 13. aprila kada Venera ušeta u vaš znak, laganim hodom i donese lakoću u poslu i komunikaciji. Najbolje će zarađivati oni koji se bave estetikom, modom, dizajnom, dekoraterskim poslovima, ali i svi koji imaju djelatnosti povezane sa turističkim putovanjima. To ne znači da ostali neće osjetiti ovaj tranzit, jer on donosi i poznanstva sa moćnim ženama koje donose nove poglede na posao i zaradu.

Pazite na flertove tokom perioda od 19. aprila, naročito ako želite da zadržite postojeću vezu, jer može da se desi da budete viđeni u kompromitujućem društvu, ili da sve izgleda baš onako kako ne treba da bude. Razgraničite, zbog opozitnog hoda Saturna kroz Strijelca, sva prijateljstva i ljubavi, kako se ne bi desilo da uradite nešto zbog čega ćete se i sami kajati.

Tranzit vladara kroz dvanaesto polje itekako može da izgleda turbulentno po pitanju zdravlja, jer donosi strah od bolesti, ali i bolesti koje mogu biti dosta nejasne i nepovezane sa simptomima na koje liče.

Rak

Nakon 15. aprila, vaši planovi mogu da budu bolji i da su veoma blizu ostvarenja, ali se svakako čuvajte ishitrenih odluka, jer vas Venera u dvanaestoj kući, pa još u opoziciji sa Saturnom može spustiti na zemlju i tražiti realnost u sudovima i odlukama, više nego ikada ranije. Jedno je izvijesno, razdvojite posao i emotivne odnose i bićete zadovoljni svojim balansom i načinom na koji riješavate probleme.

Vaše ljubavi su sada na testu, vi treba da razgraničite osjećaj da previše dajte i dužnost i odgovornost od emocija, jer ćete samo tako znati da li ste u pravoj vezi, ili ne. Zavisno od generacije kojoj pripadate, imaćete priliku da onima koje najviše volite, budete duhovni savijetnik i neko od koga očekuju pomoć u riješavanju emotivnih problema. Od 24. aprila ćete biti sigurni da su vaši izbori pravi i da ste dali dobre savijete, ili ih sami poslušali i primijenili.

Mislite vedro i pozitivno, čitajte, slušajte i gledajte samo ono što vam prija, jer loše vijesti koje se dešavaju ko zna gdje, ni na jedan znak ne utiču toliko, kao na vas.

Lav

Uticaj pomračenja 4. aprila se odnosi na vaše polje misli, kratkih putovanja, ali i inostranstva i visokog obrazovanja. Oko nedjelju dana nakon tog aspekta ne nasedajte na priče o lakom sticanju kvalifikacije, ili lakoj zaradi sa strancima koja samo vas čeka, mogli bi da nastanu veći problemi, nego što možete da haberite. Saturn od vas traži snove, preokrete i ambiciju, ali samo ako je potkovana odgovornošću i ispoljavanjem vaših najboljih kvaliteta.

Možete slobodno računati da biste na konkursu za najzaljubljeniji znak mijeseca, pobijedili i da taj osjećaj čarolije treba što duže da zadržite, kako biste imali dovoljno entuzijazma i energije i za predstojeće mjesece, pa i godine. Kažite da, ako ste shvatili da vam baš to treba u životu kako biste ga zaokružili.

Da ste Supermen, bilo bi u redu, ali samo čovjek, nije baš zgodno, jer ćete se toliko umoriti i potrošiti da ćete imati osjećaj izpuhanog balona onda kada vam bude najmanje potrebno.

Djevica

Budite realni i racionalni kao i uvijek do sada i ne popuštajte ni pred kakvim blagonaklonim nagovaranjima da trošite preko svojih planova. Poslove ćete zadržati i razviti, ako budete slijedili savjete hrabrog i inovativnog prijatelja koji je više nego dobronamjeran. Moguće je i novo zaposlenje tokom posljednjih desetak dana aprila, dakle, nakon 20. onima koji već neko vrijeme bezuspješno traže posao.

Bilo bi lijepo da nakon 19. aprila, date oduška svojim osjećanjima i da pokažete jasno koliko vam prija i znači osoba pored vas. Nije važno kakav utisak spolja ostavlja, ili bar ne toliko da je to najvažnije pitanje u vašoj vezi. Ako vas muči osjećaj da sa vašim partnerom nije sve kako je bilo, ili da vam neke stvari koje ste zajedno radili, prosto više ne prijaju, kažite to jasno i glasno.

Vi jeste najdisciplinovaniji znak horoskopa, pa je tako sasvim jasno da vas i zanimaju teme čuvanja zdravlja i dobre forme, a sada neobični aspekti mogu da vas nevedu na saznanja koja mogu stvarno da promijene vaše navike.

Vaga

Ovaj burni april koji baš u vašem znaku donosi pomračenje Mjeseca 4. aprila, može donijeti okolnosti na koje prosto niste navikli, a to je da situacija postane isključiva i da morate nešto prekinuti, ma koliko da vam to izgleda neprihvatljivo u prvom trenutku. Davno potpisani ugovori, haberi, sporazumi, partnerstva, saradnici, mogu doći pod lupu, zajedno sa vama i prosto će, kako naš narod kaže, da pukne, možda i na način kome se niste nadali. Događaji iz prošlosti mogu uzdrmati vašu sadašnjost još jednom i dovesti vas u poziciju da preispitujete već donijete odluke, možda čak i da ih promijenite, koliko god da su do sada djelovale opravdano.

Nakon 14. aprila čućete ono što godinama želite čuti, ali ste pomalo već odustali. Vaš znak upravlja brakom i vezama, a vi kao da ste potpuno izgubili orijentaciju kuda sve to vodi u vašem životu.

Najvažnije je biti oprezan i izbijeći dodatno pogoršavanje kako akutnih, tako i hroničnih tegoba, ali i razne nezgode u hodu, kao što su padovi i povrede.

Škorpija

Trgovina hranom, ili lijepim stvarima, umijetnosti u bilo kom vidu, ili ekonomija biće izvor vašeg uspjeha. U poslu i pregovorima sa ljudima, vi se uvijek dočekate na noge, koliko god da u problematičnu situaciju upadnete, tako će biti i ovog puta. A ako sklapate ugovore, nemojte imati tajnih usmenih dogovora, jer možete biti razočarani nepoštovanjem dogovora i uslova. Jedna nova ponuda koja bi za vas značila priličnu investiciju, ali donijela korist na duže staze, stiže vam nakon 21.aprila.

Uzdrmane veze i brakovi preispitivanjem intenziteta vaših osjećanja, sada dobijaju novu priliku da ojačaju na jednoj zdravoj i stabilnoj osnovi i budu jače nego prije ovog perioda. Stare romantične navike ponovo dobijaju sjaj i vi uživate u sitnim stvarima koje vam život znače. Bilo bi dobro da se sada otvorite prema onima koje volite i koji vas vole i više ne prekidate taj krug razmijene iskrenih i dubokih osjećanja.

Krvni pritisak može biti varijabilniji nego inače, kao i svi problemi povezani sa krvnim sudovima, naročito, ako ih imate od ranije.

Strijelac

Za vas inače kažu da ste najsretniji znak horoskopa i da najlakše dolazite do nekih stvari za koje se ljudi pomuče, a istina je da ste vi nepopravljivi optimista i entuzijasta da uvijek gledate život sa vedrije strane i da se i kada padnete dočekate na noge, ili brzo ustanete. Dobru perspektivu će imati sportisti, menadžeri i oni kojima je posao povezan sa javnošću. Putovanja u inostranstvo odložite do pred kraj aprila, jer će biti mnogo korisnija za vas.

Ako znate, ili mislite da imate suparnicu, ili suparnika, onda ćete se postaviti gotovo ultimativno i tražiti od vašeg partnera da izabere sa kim želi da nastavi. Bilo kakvo odlaganje riješenja ove situacije je nemoguće, jer će Venera tokom perioda od 9. do 20. aprila biti u opoziciji sa Saturnom i vi ćete jednostavno znati da niste spremni na kompromise po svaku cijenu.

Imunitet se buni da ga niste dovoljno ojačali, ili ste ga čak narušili sa premalo sna, nekom štetnom navikom, brzom hranom, ili bilo čime što već dugo znate da nije dobro po vas.

Jarac

Na poslu ćete čitavog mjeseca aprila biti nezamijenljivi. Mars jeste u Biku u padu i zato nećete biti izloženi velikim naporima, ali je harmoničan i donosi vam upućenost i poštovanje kolega, nadređenih i podređenih kao i to da se svi poslovi nekako vrte oko vas. Izazovno pomračenje 4. aprila će pojačati vašu ambicioznost i možete učiniti čak i nešto nesmotreno da dođete do pozicije, ili cilja.

Vaš dom je mjesto u kome se volite opustiti i osetiti prijatno. Ovog mjeseca će dinamika osjećanja i odnosa biti prilično neujednačena, pa u prvoj polovini mjeseca imaćete oštrih riječi i žučnih rasprava na temu vašeg neuključivanja u probleme članova vaše porodice. Vjerujte da svaki događaj, ili odnos ima dvije strane i da vaše viđenje perspektive događaja i osjećanja ne mora biti isto i u očima vama bliskih ljudi, piše “Kurir“.

Dug boravak u zatvorenom prostoru, sjedeći položaj na poslu, kao i prirodna predispozicija, mogu biti uzrok umora i isrpljenosti. Ipak, vama u ovom mjesecu ne trebaju lijekovi, jer je vaš lijek u šetnji pored rijeke, ili u obližnjoj šumi.

Vodolija

Izazovna i vrlo privlačna ponuda u vidu novog posla može da se pojavi tokom prvih dana aprila. Međutim, na testu su vaša deveta i treća kuća, što bi značilo da rasuđujete pristrasno i subjektivno i da se može desiti pogrešna procjena. Dakle, ako želite da budete sigurni da je ponuda prava, sačekajte 12. april sa odgovorom koji će tada biti mnogo realniji i tek onda, promenite posao. Nije loše da imate ne umu, kao kriterijum za odluku, dugotrajnost posla koji imate i koji vam je u izgledu. Kada Jupiter vašom kućom braka krene direktivnim hodom, a to će biti 10. aprila, vi ćete doživjeti da više ne sumnjate, ne odlažete i ne mijenjate odluke u hodu.

On donosi rast i prosperitet, a u Lavu je galantan i velikodušan, pa vaša voljena osoba može biti vrlo pažljiva prema vama i navesti vas da se osećate kao kralj u svom malom kraljevstvu.

Osjetićete možda više od svih drugih znakova da imate izraženu potrebu za spavanjem i da vam ni uobičajena dužina sna u potpunosti ne pomaže.

Ribe

Vi imate ideje i vrlo ste inovativni i kreativni, ali u isto vreme rasijani i poznati po tome da nikada niste sebični. Lijepo je pomoći drugim ljudima i dati im svoje znanje, savjet ili pomoć. Zamijeniti ih u poslu, ako im je to neophodno, ali u isto vrijeme, čuvati svoje dokumente, alat, ili sredstvo rada koje je vezano baš za vaš posao. Možete imati štetu koju ćete baš vi morati nadoknaditi. Naročito je izražena mogućnost gubitka i nadoknađivanja štete oko 12. aprila.

Možda ste mislili da ste neke teme zauvijek riješili i da nije potrebno da se opet i iznova vraćate na njih. Nažalost, moguće je da vaš partner počne bitno da negoduje oko vašim materijalnih i stambenih prilika, pa da to bude razlog razdora i emotivnog hlađenja. Nije stvar u tome da vi to pitanje ne želite riješiti, nego u ograničenjima koja nisu ni malo zanemarljiva i bezazlena i koje ne možete prevazići preko noći.

Prve proljetne dane uvijek dočekujete sa radošću, pa iskoristite priliku da se prošetate i uživate u kontaktu sa prirodom, jer vas je zima učinila uspavanima.