255420760 214494857490948 8195641736455072682 n
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 14, 2021 @ 19:00
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

U Šerićima kod Zenice danas je srušena stara džamija, a brojni mještani negodovali su ove aktivnosti Islamske zajednice posebno uzme li se u obzir da je postojalo nekoliko varijanti namjene stare džamije poput spomen-sobe te da je rušenje bilo posljednja opcija.

NER FIT

Na Facebook stranici “Doglodska dolina” oglasili su se povodom rušenja džamije, a njihovu objavu prenosimo bez intervencija:

-Zločin koji se sprovodi pred očima muslimana.

Danas svjedočimo uništenju Doglodske ljepotice, koja je na tim temeljima postojala od postanka Dogloda.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Danas svjedočimo sprovođenju sile koju IZ čini prema svojim članovima.

Sve je počelo još davne 2003. godine poslije otvaranja nove džamije u Šerićima, kada su se usmjerile sve snage na uništenju stare džamije i svake veze koja je postojala među mještanima Dogloda.

IZ nije mogla da nađe firmu koja će srušiti staru džamiju u Zenici, pa je našla firmu iz Banja Luke kako bi oni sa zadovoljstvom srušili ne samo džamiju nego i kabur koji se nalazi u njoj, a zna IZ vrlo dobro kako se ruše kaburi jer je i kaburistan u Banja Luci vjerovatno ta ista firma sravnila sa zemljom.

Poslali su danas “dželate” naših džamija da u Šerićima sa osmijehom ruše našu vezu koja nam je bila jedina nada za povezivanje Dogloda, za vraćanje jedinstva koje je vijekovima postojalo među nama.

Znaju se i akteri koji su učinili sve kako bi je srušili i koji su još od 2003. godine lobirali u IZ da se ona mora srušiti, eto im sad, ruši se, vjerujem da se i oni smješkaju kao i njihovi pomagači iz Banja Luke, ista je to mraka.

Sramite se muftije sa krstom na vratu svi koji imaju u djela nad ovim nedjelom.

“Allah” vas kaznio??? samo da napomene.

Derviš Halil je govorio, ukazivao, i sada će on sigurno svjedočiti svima nama, mozda je zbog toga i želio da se ukopa u Šeriće da bi mogao svjedočit našem načinu činjenja zuluma prema Allahovoj kući.

A činimo ga predugo uprkos svim opomenama – stoji u objavi na Doglodska Dolina.

LIDER