Mještani Pepelara dobili još jedan kilometar asfaltiranog puta

Najudaljenija mjesna zajednica, Pepelari, a kako kaže gradonačelnik Zenice, i najzapostavljenija u zadnjih 20 i više godina, jučer je dobila još jedan asfaltiran kilometar puta.
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novi put otvorili su, presjecanjem vrpce, gadonačelnik Kasumović i predsjednik ove mjesne zajednice, Enver Žuna, koji ističe da je nakon svih ovih godina, gradonačelnik konačno riješio ovaj za mještane veliki problem.

„ Ako bude rebalans budžeta, obećao sam mještanima da ću uraditi još jedan kilometar puta. Cilj mi je napaviti svim gađanima povoljne uslove za život. Ovo je po meni, jedan od najljepši dijelova grada i mjesto gdje bi što više građana tebalo doći da se odmori“ rekao je gradonačelnik Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Preminula Behija Zulfikarpašić, jedna od najvećih vakifa postratne historije BiH

Otvorenje asfaltirane ceste donijelo je sreću u ovu mjesnu zajednicu, a kao znak zahvalnosti mještani su je nazvali „Put Fuada Kasumovića“.

„Ja ovdje živim 63 godine. Ovaj put za mene znači sve, ali ne samo za mene nego i za ostalo stanovništvo Pepelara. Mi bez ove ceste ne bi mogli opstati“, rekao je Mehemed Berbić, mještanin mjesne zajednice Pepelari.

Vrijednost radova iznosi 230.000 KM sa PDV-om.

Ajna Nikontović/Zenicainfo

GODISNJICA
MARKETING