Mještani ‘ulice smrti’ u Zavidovićima godinama čekaju nadležne da spriječe divljanje vozača po cesti

Podijelite vijest

Zavidovićko naselje “Gvozdeni most” jedno je od naseljenijih na tom području.

U ovoj prigradskoj sredini dogodilo se nekoliko sgtravičnih nesreća sa smrtnim ishodom. Najčešće je uzrok stravičnih nesreća bila neprilagođena brzina.

I godinama stanovnici tog naselja čekaju reakciju nadležnih vlasti, čekaju da nešto učine kako bi se, koliko-toliko, obuzdali oni koji “divljaju” po ulici.

  • Živim u predgrađu Zavidovića, Gvozdeni most. Pored toga što je to jedan od najljepših prigradskih naselja također je i veoma opasno živjeti i kretati se ovdje naročito iza 23 sata kada ovim dijelom grada počinju svoju opasnu igru “trkači”. Šta to znači?
  • Trebate biti ovdje u tom vremenu kada počne bjesomučna utrka naših sugrađana u kojima učestvuje nekoliko vozila, koji vozeći brzom preko stotinu kilometar sigurno ulijevaju strah i brigu nama stanovnicima ovog naselja jer svako od nas ima nekoga ko se kasno vraća iz grada ,pješke ili autom! Ljudi to je strašno kada čuješ zvukove automobila u velikoj brzini, a čekaš svoje dijete da dođe iz grada! I očekujete i strahujete da ćete čuti lomljavu stakla, škripe kočnica i najgore slike vam se redaju u glavi. Vi nadležni, molim vas u ime svih građana Zavidovića, a najviše u ime stanovnika ovog naselja, da zaustavite ovo, prekinite ovu noćnu moru. Molim vas postavite “ležeće policajce”, postavite radare… Molim vas učinite bilo šta. Spasit ćete živote mladih, konačno dobit ćemo mir u noćnim satima! Puno je mladih ostavilo svoje živote u saobraćajnim nesrećama ovdje! Nemojte da nosite na savjesti još pogibija! Ova ulica ispunjava sve uslove za postavljanje “ležećih policajaca” i ispunite naš zahtjev u pogledu toga! – objavila je jedna Zavidovićanka na svom Facebook profile.
ČITAJ JOŠ:  TEŠKA NESREĆA U BIH: Djevojka poginula, četiri saputnice povrijeđene 

A, hoće li reagiratui nadležni Zavidovića i konačno stati u kraj onima koji ulicama divljaju svojim automobilima, vrijeme će pokazati.


Podijelite vijest