Mještani Željeznog Polja: Ambulanta će biti u biblioteci, ko dođe na infuziju, može i knjigu pročitati

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U područnoj osnovnoj školi u Željeznom Polju počeli su radovi na privremenoj ambulanti.

– Prije dva dana počeli su radovi u jednoj od dvije zgrade škole, onoj koja je namijenjena za učenike od prvog do četvrtog razreda. Koliko znamo, ta privremena ambulanta bit će smješena u biblioteci.

Dio knjiga je izmješten, a dio će ostati i bit će prekriven. Mi u Željeznom Polju šalimo se kako neko ko dođe na infuziju, može pružiti ruku i uzeti knjigu s polica da čita. Kada će biti u funkciji ta ambulanta, niko ne zna, stanovnici idu u skoro 30 kilometara udaljen Begov Han po primarnu zdravstvenu zaštitu – kaže za Faktor mještanin Kenan Sinanović.

ČITAJ JOŠ:  Ispovijest Novosađanke pokrenula lavinu: Droga za silovanje se širi

Prema njegovim riječima, rebalansom budžeta Općine Žepče za 2023. godinu za izgradnju izdvojen je određeni novčani iznos. 

– Predviđeno je 70.000 KM, ali za izgrdanju ambulante treba najmanje četiri-pet puta više. Imamo informacije da bi tek za nekoliko godina Željezno Polje moglo dobit novu ambulantu – istakao je Sinanović.

S druge strane, u Javnoj ustanovi Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, u čijoj nadležnosti je i ambulanta u Željeznom Polju, vjeruju da bi radovi započeti u biblioteci mogli biti završeni do kraja godine.

ČITAJ JOŠ:  Porodica iz Željeznog Polja zvanično preuzela ključeva novosagrađenog objekta

– Pristupilo se saniranju prostora, izvođač je uveden u posao. Poduzete su sve potrebne radnje kako bi se ambulanta što prije uredila i vratila u redovan rad. 

Ako to budu dozvoljavali vremenski uvjeti, radovi bi mogli biti završeni u narednih 10 do 15 dana – kazala je direktorica dr. Ana Zlovečera Jukić i dodala da se trenutno radi i na aktivnostima planiranja izgradnje nove namjenske zgrade, ambulante u Željeznom Polju.

Faktor.ba

GODISNJICA
MARKETING