“Mjesto za ukop mješovitih brakova”: Imam kaže da table više nema

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na mjesnom groblju u Gradačcu osvanula je tabla na ateističkom dijelu groblja sa natpisom Groblje za mješovite brakove. Glavni imam Medžlisa u Gradačcu Nusret efendija Kurjaković za N1 kaže da je tablu samoinicijativno postavio radnik koji to mezarje uređuje i da je ona uklonjena.

Kurjaković kaže da čim je uočena tabla upućen je zahtjev da se ona ukloni što je na kraju i učinjeno.

ČITAJ JOŠ:  DJEČAK NAĐEN MRTAV: Majka je rekla da je dijete našla nepomično u krevetu, a onda se...

“To je naš radnik koji uređuje mezarluke nepažnjom postavio tu. Službe Medžlisa su čim su tablu primijetile ukonile. Nema više table. Tabla više ne postoji. Nije bilo loše namjere našeg radnika koji se inače odlično bavi uređivanjem mezarluka”, naveo je za N1 Kurjaković.

Također, Kurjaković je kazao da je to mezarje u sklopu 20 duluma i da, kako je rekao, najvažnije da se tabla uklonila i naveo da nikakva nova tabla neće biti postavljena.

ČITAJ JOŠ:  Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

N1 je kontaktirao i gradonačelnika Gradačca Edisa Dervišagića koji je kratko rekao da osuđuje postavljanje ove table i da će o svemu porazgovarati sa imamom Kurjakovićem.

GODISNJICA
MARKETING