Mlada doktorica Ivana (27) umrla od korone, porodica neutješna: Vjerila se prije samo mjesec dana

Screenshot 1 87
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Stomatološkinja Ivana Latovljev (27) bila je zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, a preminula je juče poslije brojnih pokušaja reanimacije ljekara.

Uutorak je bila pozitivna na korona virus, u nedjelju je više nije bilo, piše Telegraf.

Kovid 19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatološkinja, doktorka Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je juče.

Porodica, prijatelji i kolege mlade ljekarke u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvijek nasmijana. Bitku sa koronom izgubila je juče, a Ivana je sahranjena danas u 14 časova.

ČITAJ JOŠ:  Odlučili da uvedu petu dozu vakcine protiv koronavirusa

Kako za Telegraf.rs pričaju njene kolege, doktorka se vjerila prošlog mjeseca, a danas, kako kažu, tuga.

Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mjestu, to nećemo nikad znati – priča Ivanina koleginica.

Mlada ljekarka osjetila je jedan jedini simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

– Bila je odmah poslije toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod ljekara, javila se hitnoj pomoći. U nedjelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Mjerili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmjere. Počeli su da je gube – priča naša sagovornica.

ČITAJ JOŠ:  Odlučili da uvedu petu dozu vakcine protiv koronavirusa

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odjeljenje.

– Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Ljekar uspije da je podigne jednom, ona opet utone. Uspio je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila posljednji put – objašnjava koleginica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda.

ČITAJ JOŠ:  Odlučili da uvedu petu dozu vakcine protiv koronavirusa

“Samo da nam beba bude dobro” Sestra porodilje preminule od kovida van sebe

Dr Ivana Latovljev bila je prijatna i ljupka, inteligentna djevojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

– Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života – zaključuje naša sagovornica.

GODISNJICA
MARKETING