Screenshot 3 65
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 22, 2021 @ 7:30
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Shannon Mayor postala je viralna na TikToku nakon što je pokazala koja je cijena porođaja u SAD-u. 

NER FIT

U jesen 2020. dala je otkaz i pokrenula vlastiti postao. Ubrzo je doznala da je trudna pa potražila najbolje moguće osiguranje koje postoji. 

“Da budem iskrena, bilo je stresno tražiti i mijenjati osiguranje. To je u SAD-u vrlo komplicirano pitanje. Nije lako shvatiti koja je za vas idealna opcija i, ako niste dobro upućeni, lako je zeznuti se”, ispričala je Shannon u telefonskom intervjuu za Insider.

Sedam dana provela je u privatnoj sobi u bolnici, bila je oduševljena odnosom doktora i sestara, kao i brigom koju su dobile ona i beba. A onda je ranije ove sedmice primila bolnički račun s iznosom od 50.816,02 dolara ili oko 88000 KM. Taj iznos pokrila je osiguravajuća kuća, a Shannon je morala sama platiti 250 dolara (oko 430 KM)

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Kad razmišljate o prosječnoj osobi, ko ima 50 hiljada dolara i može si priuštiti porođaj?” dodala je Mayor reagirajući na račun, koji je iznenadio.

“Bila sam zahvalna što imam osiguranje. Mnogi ljudi u ovoj zemlji nemaju tu sreću“, ističe.

Video je skupio 8.4 miliona pregleda, a iznos je mnoge zapanjio.

“Vrati dijete”, “Idući put rodi kod kuće”, “U Singapuru ti plate da rodiš”, “Dakle, neke savezne države zabranjuju pobačaje, a naplaćuju porođaje”, komentarisali su neki, dok su Evropljani izrazili zadovoljstvo što žive na tom kontinentu.

“U Velikoj Britaniji i Škotskoj je rađanje besplatno i još ti pošalju kutiju korisnih stvari”, “Zbog ovoga sam zahvalna što živim u Evropi”, kažu.

Ima i gorih primjera od Shannoninog.

“Moja beba je bila mjesec dana na odjelu neonatalne intenzivne njege i račun je iznosio 300.000 dolara (oko 520000 KM). Bacila sam ga u smeće. Kako im izgledam, kao Bill Gates?” zapitala se TikTokerica Tyler Litten.

LIDER