Mlada mama izazvala polemike zbog svoje odluke: Spasite mene, a ne bebu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Najvjerojatnije jedna od najtežih životnih odluka budućih majki jest hoće li spasiti svoj život ili život svog nerođenog djeteta, u slučaju da dođe do bilo kakvih komplikacija opasnih po život.

Mlada mama dvoje djece Shelbie Lenora trenutno je trudna s trećim djetetom. Na svom TikTok profilu podijelila je snimku u kojem je objasnila da bi tražila da doktori spase nju, a ne bebu.

Zbog svog stajališta našla se na udaru kritika, a video je skupio preko dva miliona pregleda.

https://www.tiktok.com/embed/v2/7187463018589130030?lang=en-US&referrer=https%3A%2F%2Fwww.klix.ba%2Flifestyle%2Fbebe%2Fmlada-mama-izazvala-polemike-zbog-svoje-odluke-spasite-mene-a-ne-bebu%2F230128074

”Razumijem te u potpunosti. Da nemam druge djece, moj odgovor bi najvjerojatnije bio neka doktori spase dijete, ali ovako i sama osjećam veliku odgovornost prema mališanima koje imam kod kuće”, “Čak i ako nemam djece kod kuće, neka spase mene, rodit ću drugo”, “Ti si prva osoba koju sam vidio da ovo radi, a nije rekla ‘spasi bebu’. Slažem se s tobom u potpunosti”, pisali su jedni, no drugi su kritikovali ovu odluku.

ČITAJ JOŠ:  Mama ostavila bebu u kolicima i otišla na kafu: Nije vidjela problem, a sada je čeka suđenje

”Mislim da osobno ne bih mogla živjeti s ovakvom odlukom, radije bih da mi se dijete rodi”, “Ljudi to govore, ali izgubiti bebu i živjeti nakon toga je najteže u životu… Radije bih umrla nego opet prošla kroz to”, mišljenja su oni koji se ne slažu s Shelbie.

“Kao doktori, uvijek stavljamo prioritet na majku… To je normalna stvar”, poručila je jedna doktorica.

Klix

GODISNJICA
MARKETING