Mlada nastradala na dan vjenčanja: Otišla na spavanje uzbuđenja, ali sve postalo najgora noćna mora

Mlada nevjesta iz Viskonsina nastradala je u požaru svega nekoliko sati prije nego što je krenula na vjenčanje.

Pejdž Rudi (19) je umrla od krvarenja u mozgu nakon što se nagutala dima kad se kuća u Ridsburgu zapalila na dan njenog vjenčanja sa Loganom Mičel-Karterom.

Tragedija se dogodila u utorak, a Rudi je preminula dan kasnije.

Porodica navodi da je Pejdž otišla na spavanje uzbuđena zbog radosnog događaja koji je sutradan čekao.

– Umjesto toga probudila ih je policija da bi ih obavijestila da je došlo do požara. Uprkos nevjerovatnim naporima porodice i doktora tokom dva užasna dana Pejdž nije mogla biti spasena. Preminula je okružena porodicom i prijateljima koji su ispunili cijelu čekaonicu u bolnici – navodi se na GoFundMe stranici koja je osnovana za prikupljanje pomoći.

Rudi i Mičel-Karter razmenili su zavjete na privatnoj ceremoniji u ponedjeljak. Za naredni dan bilo je zakazano malo vjenčanje u krugu porodice. Mladi par je živio sa bakom i djedom mladoženje.

Rudijeva tetka je rekla da porodica ne vjeruje da su u kući bili aktivni detektori dima.

– Bila je dragocjena. Nije bilo ničeg u vezi sa njom što vam se ne bi moglo dopasti – rekla je njena tetka Holi za NBC 15.

Porodica nastradale djevojke navela je da je Rudi planirala da upiše veterinu na jesen.

Lili Markgraf, koja je prošle godine završila srednju školu sa Pejdž, rekla je da su se njih dvije brzo sprijateljile.

– Imala je veliko brižno srce. Bila je tu za svakoga kome je to bilo potrebno pa čak i ako joj se ta osoba nije sviđala. Ako im je bila potrebna njena pomoć bila je tu da im pomogne. Nedostajaće mi do kraja života – rekla je drugarica.