Portal 072info

Mlada Sarajka se, ništa ne sluteći, javila na oglas za posao: A onda je uslijedio šok!

Djevojka se, ništa ne sluteći, javila na oglas za posao u oblasti promocije u turizmu. A onda je uslijedio šok! Izvjesni Ajdin B. je već nakon nekoliko uobičajenih poruka, otkrio u čemu je zapravo stvar i o kakvoj vrsti prevare i se*sualnog uznemiravanja je riječ, piše “Doznajemo“…

 

“Razgovor za posao” završio je njegovim pitanjem: Jesli li mokra dole? – Iskreno.

Još neke djevojke su podijelile neugodna iskustva koja su imale sa istim “poslodavcem”. Puni identitet je poznat redakciji portala “Doznajemo.com”.

“Ja sam imala veoma ružno iskustvo sa ovim momkom. Tražila sam posao i zvala sam dosta oglasa, pozvala sam i oglas u kojem traže djevojku za rad u parfimeriji. Otišla sam da se nađem s njim u BBI, rekao mi da radi za radnju (koja je već odavno zatvorena), sa ocem (porodični biznis), objasnio mi detalje oko prijave i radnog vremena i rekao mi da će mi se javiti njegova pomoćnica, navodno se zove Elma K.(i dan-danas imam njene mailove), kako bi mi ona sve još detaljnije objasnila.

oglas1saUglavnom, došlo je do toga da me je djevojka bukvalno molila da se poljubim sa Ajdinom, kako bih na taj način osigurala sebi posao, jer je na taj isti način i ona u poslu već 4 godine, niko ne zna da je ‘bila’ s njim, a on je u međuvremenu i odustao od nje (traži nove žrtve), na šta sam ja odbrusila da me ne može natjerati ako ne želim to, da imam momka, otkud ona zna da će on htjeti bilo šta sa mnom!? I shvatila sam da on stoji iza tog maila, i da ne postoji ta parfimerija niti djevojka pod tim imenom, a da je radila u SCC-u ili BBI-u. Djevojke, čuvajte se i uvijek idite na razgovore sa nekim u svojoj pratnji, zarad vase sigurnosti”, navela je N.H.

S.M. tvrdi ovo:

“Znači ne vjerujem, bolesnik. Ja sam zbog njegovog oglasa došla iz Zenice za Sarajevo u 8 ujutro (kada je tražio VSS sekretaricu/administrativnu radnicu za agenciju za nekretnine). I OK smo porazgovarali, iako je bilo nekih nelogičnosti, ‘ajd’ vjeruj ljudima. Na kraju mi je javljeno da je presudilo ipak što sam iz drugog grada, zbog dolazaka. Sad ne vjerujem niti da ima agenciju, niti bilo šta.

Doznajemo.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box