Mlada žena iz priznala čedomorstvo, ugušila novorođenče

ABFC33FC 95CF 47AE B703 99578F427F51
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dvadesetogodišnjakinja iz Prijepolja, koja je osumnjičena da je prekjučer, nakon što se porodila u svojoj kući, usmrtila bebu i bacila je u kontejner, priznala je čedomorstvo.

Prema saznanjima “Blica” iz prijepoljske policije, porodilja je jučer popodne na saslušanju rekla da je novorođenče ugušila stavivši ga u kesu, a potom ga je ostavila u kontejneru. Ona je ispričala da je u to vrijeme bila sama u kući i da joj niko nije pomogao u ovom nedjelu.

Prethodno je odbukcijom tijela bebe utvrđeno da je beba rođena živa i da je smrt nastupila gušenjem, poslije čega je majka osumnjičena za teško ubistvo. Određena joj je mjera zadržavanja iako je još bila na liječenju, a poslije izlaska iz bolnice i saslušanja u Prijepolju, sprovedena je u Užice, gdje će sudija za prethodni postupak Višeg suda danas odlučiti hoće li joj biti određen pritvor.

Prijepoljka osumnjičena za teško ubistvo, u srijedu prije podne u pratnji svoje majke javila se ljekarima u Prijepolju žaleći se na ginekološke probleme. Doktori su odmah ustanovili da se ona porodila, najvjerovatnije u kućnim uslovima, što je ona u početku negirala. Poslije je rekla da je dijete ostavila u komšiluku.

Prijepoljska policija odmah je obaviještena o svemu, poslije čega je počela potraga za bebom. Nađena je u kontejneru u naselju Hašimbegovića Polje, blizu kuće gdje živi porodilja. Odmah je prevezena u bolnicu, gdje su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.PRIKAŽI KOMENTARE (0)