MLADE NADE ZENICE U VIJEĆU OPĆINE: Sportistima uručene novčane nagrade, Imman dobila avionsku kartu

MLADE NADE ZENICE U VIJEĆU OPĆINE: Sportistima uručene novčane nagrade, Imman dobila avionsku kartu

Imman2

Načelnik općine Husejin Smajlović i Vijeće općine Zenica ugostili su zeničke atletičare koji su se ovih dana okitili medaljama i svojim uspjesima promovisali Bosnu i Hercegovinu i svoj grad.Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom prvensvtvu za mlađe juniore u Rijetiju u Italiji. Dejan Mileusnić izborio je zlatnu medalju u bacanju koplja na Balnskom prvestvu na otvorenom u gradu Stara Zagora u Bugarskoj.

atleticariAmel Tuka osvojio je bronzanu medalju u trci na 800 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tempereu u Finskoj, a Sanela Redžić bronzanu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Lyonu u Francuskoj.

Lokalna samouprava je obezbijedila uslove, a sportisti uzvratili medaljama.U proteklim danima jula Evropa se četiri puta dizala na noge pozdravljajući himnu i zastavu Bosne i Hercegovine zahvaljujući uspjesima zeničkih atletičara. 

Atletičari su se obratili Vijeću, a vijećnici su im aplauzima zahvalili na uspjesima i veličanstvenoj promociji Zenice.

Među Zeničanima i Zeničankama koji ostvaruju dobre rezulte je i Imman Merdanović, posebno nadarena učenica koja nakon školovanja u Prvoj gimnaziji u Zenici nastavlja školovanje u Holandiji na koledžu „UWC Matrich“. Nedavno je aplicirala na šest američkih univerziteta za nastavak školovanja.Nakon uspješno završenih testova i intervjua primljena je na svih šest.Imman je zbog ponuđenih uslova odabrala „Belkley“.

Ova mlada Zeničanka obraćajući se Vijeću kazala je da joj je čast što je dobila priliku da se obrati vijećnicima te da nakon završenog fakulteta želi da se vrati u svoj rodni grad.

Načelnik Smajlović se zahvalio mladim nadama Zenice što svojom upornošću i predanošću poslu kojim se bave daju primjer svima nama, posebno mladim Zeničankama i Zeničanima.

„Vaši uspjesi čine nas ponosnim Zeničanima“, kazao je načelnik Smajlovć. Sportistima su uručene novčane nagrade, a Imman Merdanović je dobila avionsku kartu za Ameriku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica