Portal 072info

Nevjerovatan skandal u bh. rukometu: Zaigrao igrač s tribina, Goražde istupa iz lige

Screenshot 3 959
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nevjerovatan skadal ponovo potresa bh. rukomet nakon dešavanja na utakmici doigravanja za nastup u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrane u Bugojnu između Iskre i Krivaje.

Naime, sredinom prvog poluvremena domaća ekipa je preko mobitela dobila dopis od Rukometnog saveza BiH da Benjamin Čičkušić može nastupati pa je ovaj rukometaš praktično s tribina zaigrao, iako prije meča uopšte nije bio u zapisniku.

“U početku utakmice s naše klupe vidjeli smo da se nešto čudno dešava jer je službeni predstavnik MRK Iskra Bugojno Asim Šahman bez ikakvog razloga prilazio delegatu meča pokazujući mu nešto na mobitelu. Nakon tih razgovora, otprilike u 15. minuti utakmice, bez najave, u igru je uveden s tribina igrač s brojem 99 Benjamin Čičkušić. Naš službeni predstavnik Haris Galijašević je odmah reagovao i prišao zapisničkom stolu te uputio prigovor rekavši da će povući ekipu s terena na što mu je delegat utakmice Boško Čadžo rekao da je upravo iz Rukometnog saveza BiH stigla licenca za ovog igrača i da isti može da nastupiti u utakmici te da se čuo i s komesarom Srđanom Jovićem. Nakon toga je naš službeni predstavnik tražio da mu se predoči licenca za novog igrača, koji je ušao u igru jer isti nije imao licencu za igranje prije početka utakmice i nije upisan u zapisnik. Delegat našeg službenog predstavnika odvodi do službenog predstavnika MRK Iskra Bugojno Asima Šahmana koji njima dvojici na mobitelu pokazuje slike licenci na kojima se nalazi i taj igrač kazavši da je Rukometni savez BiH upravo završio licencu za ovog igrača”, stoji između ostalog u saopštenju iz Krivaje, koja je najavila žalbu Rukometnom savezu na ovu, kako ističu, skandaloznu odluku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U međuvremenu, u drugoj utakmici doigravanja Goražde je izgubilo na domaćem terenu od Bosne, ali kada su saznali za dešavanja iz Bugojna odlučili su da više ne igraju u doigravanju.

“Tako će biti 99 posto. Odluku treba samo sutra potvrditi skupština kluba. Nećemo biti dio cirkusa. I ranije smo upozoravali da se igrači registruju mimo propisa, ali ovo što se sinoć desilo je nezapamćeno u svijetu rukometa. Zaista više nema smisla igrati i trošiti novac na organizaciju utakmica i putovanja”, rekao je za portal Klix.ba Zafir Kajević, predsjednik skupštine MRK Goražde.

Kajević nam je rekao da su u Goraždu na poluvremenu čuli za ovaj događaj iz Bugojna kada su vodili s četiri gola razlike, ali su razočarani igrači pali u nastavku i doživjeli, kako nam kaže, ipak zaslužen poraz.

U narednim danima očekuje se i očitovanje Rukometnog saveza BiH po ovom pitanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)