tarik dzinic lzn 2 696x507 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 21, 2021 @ 19:10
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Glumca Tarika Džinića publika širom regiona upoznala je kroz angažmane u serijama “Lud, zbunjen, normalan” i “Konak kod Hilmije”

NER FIT

Talentovani Gračanlija još kao dječak volio je da glumi i pohađao je razne sekcije, što će u konačnici odrediti njegov profesionalni put. Tokom studija dobio je ulogu u seriji “Konak kod Hilmije”, a potom je uslijedila ponuda za prvu veliku ulogu – Džebre u kultnoj seriji “Lud, zbunjen normalan”.

Ovaj projekat mu je omogućio stjecanje ogromnog iskustva i rad sa profesionalcima, između ostalih i velikim Mustafom Nadarevićem. Prošle godine završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, a ponuda za uloge mu ne manjka.

  • Sada su mi filmske i televizijske uloge mnogo zanimljivije, ali mi ponekad fale pozorišne daske. Ljeto sam proveo u Hrvatskoj, gdje sam snimao novu humorističnu web seriju za 24 sata. Autor sam tog istog mini serijala zajedno sa mojim dragim prijateljem iz Hrvatske. On se zove Buki Skandal i publika ga već poznaje kao finalistu hrvatskog Supertalenta. Epizode se sada montiraju, uskoro ću otkriti još o našoj saradnji i koji se glumci pojavljuju u našoj seriji. Bit će zabavno. Prvi debi na dugometražnom filmu očekujem naredne godine. Riječ je o jednoj zanimljivoj epizodnoj ulozi u filmu “Gym” Srđana Vuletića. Svi s nestrpljenjem iščekujemo rad na tom filmu – kaže Tarik Džinić.

Priznaje da ga ljudi koji ga sretnu na ulici često zovu Džebra.

Tekst se nastavlja nakon reklame
  • Vjerovatno ću do kraja života ostati Džebra. Prijatelji i rodbina me zovu Tare, Rikta.. Kako god, ne smeta mi ništa – nastavlja Džebra iz serije “Lud, zbunjen, normalan”.
  • I mi glumci pokušavamo da ih iskoristimo. Koristim ih umjereno, ne pretjerujemo, ali mislim da su dobar prostor za promovisanje projekata, za marketing, za komunikaciju sa publikom i pratiteljima. Sve više pozitivnih stvari nalazim u društvenim mrežama iako sam svjestan i loših strana. Mi sad svjedočimo toj prelaznoj fazi pa se čudimo stalno tome i imamo otpor, ali to će biti sve važnije i važnije – smatra mladi glumac.

U životu je, kaže, najviše naučio od Mustafe Nadarevića i svoje porodice.

  • To su neki najvažniji i najdobronamjerniji savjeti koji važe za cijeli život. Učim i od svojih prijatelja. U profesionalnom smislu od kolega s kojima radim, a imao sam sreću da još na akademiji radim sa velikim glumcima i rediteljima. Tu su Mustafa Nadarević, pa Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica, Srđan Vuletić, Elmir Jukić… Skoro sam upoznao jednog inspirativnog čovjeka. Riječ je o Mensuru Mulaliću, uspješnom biznismenu i vlasniku firme Limometal iz Cazina. Tada sam baš shvatio kako nekad kratki susreti sa dobrim ljudima ostave više traga na čovjeku nego mjeseci provedeni sa nekim ljudima bez kompasa – kaže na kraju Džinić.
LIDER