Mladi par kupio autobus i od njega napravio fantastičan dom

bus na sprat 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Charlie Macvicar i Luke Walker odlučili su živjeti zajedno, ali su ih zabrinjavali finansijska situacija i veliki izdaci koji dolaze s takvim poduhvatom.

U potrazi za alternativama tradicionalnoj kući svidjela im se ideja nesputanosti i stalnog putovanja pa su kupili stari autobus na sprat.

“Volimo putovanja i fleksibilnost”, rekla je 26-godišnja Charlie.

“Razmišljali smo o brodskom kontejneru i kamp-kućici, ali na kraju smo se odlučili za autobus.”

Sljedećih godinu dana radili su naporno na njemu i uspjeli postići upravo ono što su željeli.

 

“Htjeli smo živjeti zajedno, ali nismo željeli kredite, hipoteke i ogromne stanarine”, dodala je Charlie.

Ona i 27-godišnji Luke imali su sreće i naišli na autentični londonski autobus Volvo Plaxton koji je putnike prevozio i svega nekoliko mjeseci prije no što su ga oni kupili.

Porodica i profesionalci su im pomogli s poslovima na autobusu koje nisu mogli odraditi sami, kao što su struja, odvod i stolarija.

Krajnji rezultat je fenomenalan.

 

Prvi sprat autobusa ima kuhinju, zahod, radni sto i dnevnu sobu s peći na drva, a na drugom spratu su spavaća soba, kupaonica i veliki ormar.

 

Autobus je trenutno parkiran na posjedu njenog oca, a par je na njega ukupno potrošio oko 40.000 KM, od čega je oko 5.000 KM otpalo na kupovinu autobusa, a ostatak na uređenje.

“Mislim da je bilo vrijedno truda i novaca, a iskreno mislim da je to najbolje što smo Luke i ja ikad napravili”, rekla je Charlie za Bored Pandu.