1 43


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

U zaseoku užičkog sela Kremna, Dugom Dolu, danas je muk, tuga i nevjerica. Ugašena su dva mlada života. Dvoje mladih ljudi, U.Đ. (29) iz Visibabe i njegovu devojku J.J. (30) iz Ježevice kod Požege, koji su bili u višegodišnjoj vezi i planirali brak, sudbina je odvela pravo u smrt, piše Nova.rs.

U kuću njegove babe u Kremnima, došli su da provedu praznike, da se odmore ne sluteći da će im to biti posljednje. Prema prvim informacijama mladića je struja ubila dok se kupao, a djevojka je stradala u želji da mu pomogne.
Tinejdžerovo oproštajno pismo rasplakalo i policajce: Do detalja napisao šta će da uradi i zašto

Pronašli su ih rođaci jer je ih alarmirala rodbina iz Požege pošto se čitav dan nikom nisu javljali.

U kupatilu kuće, mrtve ih je pronašao mladi rođak koga je rodbina iz Požege zvala da pita zna li šta o njima i da provjeri gdje su i kako su. Kada je ugledao stravičan prizor, pozvao je svog brata a onda se okupio i komšiluk, ubrzo i hitna pomoć i policija. Mladi rođaci nisu željeli da razgovaraju o tome šta su u kući vidjeli. Šta se sinoć u Kremnima dešavalo, priča za portal Nova.rs komšija Vidosav Đurđić, koji je od kuće u kojoj se tragedija dogodila, udaljen stotinjak metara.