Portal 072info

Mladi rukometaši “Čelik Juniora” daleko bolji od Vitežana

U sportskoj dvorani “Bilmišće” danas je odigran prijateljski rukometni susret mladih selekcija škole rukometa “Čelik Junior” iz Zenice i rukometnog kluba “Vitez” iz Viteza.

Nakon što su otpočele pripreme mladih rukometaša zeničke škole rukometa “Čelik Junior”, te kvalitetno odrađenih treninga, zakazan je i prvi prijateljski susret protiv ekipe rukometnog kluba “Vitez”.

Zeničani, pod vodstvom trenera Čelje Benjamina, Čamdžić Elmana i koordinatora škole rukometa Zeljke Vladimira, u susretu protiv rukometaša Viteza, bili su daleko bolji, te već u četvrtoj minuti, pri rezultatu 8-0, dali do znanja protivnicima da idu na pobjedu. U nastavku, treneri odlučuju pružiti priliku mlađim dječacima, a koji su opet pokazali da ne ”odskaču” od prve postave, te da su im adekvatna zamjena. Rezultat nakon prvog poluvremena je glasio 20 – 6 za zeničku školu rukometa “Čelik Junior”.

U drugom dijelu susreta nastavlja se dominantna igra dječaka “Čelik Juniora”, te ne dopuštaju protivnicima da ih rezultatski dostignu. Konačan rezultat utakmice je glasio 39 – 14 za školu rukometa “Čelik Junior”.

Ono što je važno pomenuti, jeste da je utakmica odigrana u duhu fair-playa, te su ova dva kluba još jednom pokazala da imaju izuzetnu saradnju koja će, kako kažu treneri, biti nastavljena i u budućnosti.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak