Portal 072info

Mladi sportista 40 se dana borio s koronom: Mislio sam da sam spavao dan-dva

predrag nikolic 696x464 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predrag Peđa Nikolić (20) iz okoline Leskovca konačno je izašao iz crvene COVID zone i stao na svoje noge poslije 40 dana borbe s nevidljivim neprijateljem, tokom koje mu je otkazivao jedan po jedan organ i krv išla na sve strane.

“Kad sam se probudio, mislio sam da sam spavao dan-dva, nisam bio ni svestan da sam bio u komi i na respiratoru čak 17 dana boreći se za život. Posle 40 dana ležanja, uspeo sam da stanem na noge. Prvi korak je bio baš bolan, već drugi i treći lakši. Trebalo mi je vremena i da mi se povrati govor”, kazao je ovaj mladi sportista, koji je još na Klinici u Nišu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Peđi su otkazivali bubrezi, jetra, srce je popuštalo… Vraćen je iz mrtvih, a sada je iz crvene zone prebačen na intenzivnu negu, piše Kurir.

On je 18. jula hitno poslat iz Leskovca u Niš i nije ni bio svjestan koliko je loše. Stajao je na nogama, normalno pričao i smatrao da mu u Nišu nije mjesto. Samo nekoliko sati nakon dolaska u KC Niš priključen je na respirator.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Kad sam saznao da imam koronu, nisam ni pomislio da me nešto strašno može snaći. Mislio sam da je mladi lakše preleže. Al’ kad sam stigao u Niš, kad su krenuli da trče, viču, stavljaju mi elektrode, traže gde mi je vena, shvatio sam da je baš ozbiljno”, prisjetio se.

Za njega je, kako kaže, fatalno bilo to što je ranije imao koksaki virus, nosio ga je tri-četiri mjeseca, a nije ni znao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“I tako me je napadao koksaki nekoliko meseci, a korona potom samo dokrajčila. Sad sam, fala bogu, super, mogu da pomeram ruke, noge, da ustanem. Glas mi se vraća. Posle respiratora jedva da sam šaputao, niko nije čuo šta pričam. Sad me svi čuju. Vraća mi se i snaga”, rekao je Peđa.

Za ovih mjesec i pol provedenih u bolnici, svašta je prošao i vidio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Gledao sam i kako ljudi umiru pored mene. Nekad mi je bilo užasno teško, a nekad sam to realno sagledavao. Osoblje, od kojih su mnogi maltene moji vršnjaci, divno je. Uvek su bili tu za mene. Kad klonem, dođu, kažu neku utešnu reč”, ispričao je Peđa, inače sportista, koji igra košarku, redovno je u teretani.

Istakao je da, nenavikao da leži, samo jedva čeka da izađe napolje i vidi dan i sunce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zaraza otvorila brojna pitanja: Uništava li korona virus pranje veša u mašini?

072info.com

Čerkez: Rano je za produžavanje radnog vremena ugostiteljskim objektima

072info.com

SIMPTOMI SE JAVLJAJU NAKON NEKOLIKO DANA: Virus se lako širi na dugim letovima

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)