Portal 072info

Uhapšena tri mladića iz Zenice, obijali kuće na području Stranjana i Grma

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, poduzimali intenzivne aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje i dokumentovanje teških krađa, koje su u proteklom periodu izvršene na području Grada Zenica.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su lišili slobode tri lica koja se sumnjiče za izvršenje teških krađa. Radi se o licima: D.A., rođen 1998. godine,  D.A., rođen 1999. godine i D.M., rođen 1999. godine, sva lica iz Zenice, koja su nakon lišenja slobode zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nad navedenim licima je zavedena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do saznanja i dokaza da se ista mogu dovesti u vezu sa izvršenjem jedanaest teških krađa i jednom krađom. Kako je utvrđeno, navedena lica su koristila odsutnost vlasnika kuća, uglavnom na području Stranjana i Grma, te nasilnim putem ulazila u unutrašnjost kuća i pratećih objekata, nakon čega su otuđivala novac, alat, električne aparate, prehrambene artikle i druge predmete.

U sklopu aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, vršeni su pretresi stambenih i drugih objekata koje koriste navedena lica, sa ciljem pronalaska otuđenih predmeta i drugih dokaza. Izvršenim pretresima pronađen je dio otuđenih predmeta, a zavedenom kriminalističkom obradom došlo se do određenih saznanja koja će biti korisna za pronalazak i ostalih otuđenih predmeta.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Naznačenim aktivnostima službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici uspješno je rasvijetljeno i zadokumentovano jedanaest teških krađa i jedna krađa, te su nastavljene operativne aktivnosti kriminalističkih istražitelja na rasvjetljavanju i drugih eventualnih krivičnih djela koja su počinjena od strane prijavljenih lica.

Nakon dokumentovanja naznačenih krivičnih djela i prikupljenih dokaza i obavještenja, službenici Odsjeka kriminalističke policijske stanice Policijske uprave I će protiv lica D.A., D.A. i D.M., Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH i krivično djelo “Krađa” iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 378
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Realizovana još tri projekta putne infrastrukture

072info.com

ZENICA: Mještani Stranjana dobili modernu ambulantu, uloženo pola miliona KM

072info.com

NESVAKIDAŠNJE: Par se osamio u šumarku kod Zenice pa morali zvati šlep službu, objašnjenje će vas oduševiti

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6